Sud-coreenii devin mai tineri cu un an sau doi. Cum este posibil acest fapt

Ultima actualizare:

Peste 51 de milioane de sud-coreeni au devenit, miercuri, cu un an sau doi mai tineri, după ce a intrat în vigoare o nouă lege care impune doar utilizarea sistemului internaţional de calcul al vârstei, în locul metodei tradiţionale folosite până acum în această ţară asiatică. 

Sud-coreenii au devenit mai tineri. Sistemul tradițional de vârstă a fost eliminat / Foto: Freepik
Sud-coreenii au devenit mai tineri. Sistemul tradițional de vârstă a fost eliminat / Foto: Freepik

Sud-coreenii au devenit mai tineri cu un an sau doi, după ce o nouă lege, care aliniază cele două metode tradiționale de numărare a vârstei ale națiunii la standardele internaționale a intrat în vigoare. Se consideră că sud-coreenii au un an la naștere, iar la fiecare 1 ianuarie se adaugă un an. Obiceiul neobișnuit, și din ce în ce mai nepopular, înseamnă că un copil născut în ajunul Anului Nou împlinește doi ani imediat ce ceasul bate miezul nopții.

De exemplu, începând cu 28 iunie 2023, o persoană născută la 29 iunie 2003 are 19 ani conform vârstei internaționale, 20 conform vârstei calendaristice și 21 conform vârstei coreene, relatează publicația BBC.

Vechile sisteme, folosite în anumite situații

Chiar şi cu noua standardizare, vechile sisteme vor fi încă folosite în anumite circumstanţe, a transmis Guvernul. De exemplu, copiii intră de obicei în şcoala primară în luna martie a anului următor celui în care împlinesc 6 ani (în vârstă internaţională), indiferent de luna în care cade ziua lor de naştere, lucru care va continua. De asemenea, aceeași metodă va continua să fie folosită pentru serviciul militar obligatoriu din Coreea de Sud. Asta înseamnă că, persoanele sunt eligibile pe baza anului în care s-au născut, ci nu pe baza vârstei sau a datei de naştere specifice.

Totodată, conform acestei legi, oamenii au voie să cumpere alcool începând cu anul în care împlinesc 19 ani (în vârstă internaţională).

„Guvernul a decis să conţină astfel de excepţii chiar şi după intrarea în vigoare a revizuirilor, deoarece este mai uşor să gestionăm astfel de probleme anual", a declarat, miercuri, ministrul Lee.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net