Țara care ar putea dispărea de pe hartă. Mulți români își câștigă pâinea aici

În mare parte, continentul nostru a rămas unul stabil în ultimele decenii, fără mari schimbări politice, cel puțin atunci când vine vorba despre granițe. Desigur, de la Al Doilea Război Mondial, am trăit dezmembrarea unor țări precum Uniunea Sovietică ori Iugoslavia, iar de-a lungul Europei, există și alte locuri unde separatismul este prezent în fundal. Astfel, este posibil ca în scurt timp, una dintre cele mai importante țări din Europa occidentală să dispară de pe hartă!

Belgia poate dispărea de pe hartă în curând
Belgia poate dispărea de pe hartă în curând

Din fericire, continentul nostru a fost unul stabil în ultimele decenii, cel puțin până în perioada recentă. Atunci când vine vorba despre schimbări pe hartă, în linii mari, lucrurile au rămas destul de asemănătoare cu situația de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, desigur cu unele excepții evidente, cum ar fi reunificarea Germaniei, ori dezmembrarea unor țări precum Uniunea Sovietică și Iugoslavia. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, separatismul încă este un fenomen prezent în fundalul politicii Europene.

De la încercările Scoției și Cataluniei de a deveni independente, până la diverse alte regiuni europene cu un puternic sentiment separatist, acest fenomen este încă prezent pe continent. Iar în următorii câțiva ani, este posibil ca Belgia să dispară complet de pe hartă, datorită lui. Mai precis, la cum se prefigurează situația, este posibil ca alegerile din iunie 2024 să fie ultimele care vor avea loc în această țară!

Flandra și Valonia, o chestiune veche

Belgia este o țară formată din 2 regiuni complet diferite, din punct de vedere cultural și lingvistic: Flandra (în nord, vorbitoare de neerlandeză) și Valonia (în sud, vorbitoare de Franceză). Ei bine, potrivit sondajelor politice, cel mai bine cotat partid la acest moment este Vlaams Belang, ce dorește independența Flandrei. Dacă acesta câștigă alegerile, iar Flandra devine apoi un stat independent, va însemna finalul existenței Belgiei.

Liderul acestui partid, Tom van Griecken, a declarat, conform sursei, că „suntem de părere că Belgia este o căsătorie forțată. Dacă unul dintre noi își dorește divorțul, atunci putem discuta ca adulți, trebuie să ajungem la o separare liniștită.” Rămâne de văzut care va fi viitorul acestui stat care a apărut pe hărțile Europei încă din 1830.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net