«Vânătorul de naziști» investighează crimele de război comise de ruși în Ucraina!

Statele Unite ale Americii l-au desemnat pe Eli Rosenbaum (65 de ani), supranumit „Vânătorul de naziști”, să investigheze crimele de război comise de ruși în Ucraina. Are o reputație impecabilă în acest domeniu și a fost director al Biroului pentru Investigații Speciale din Departamentul american al Justiției, fiind responsabil de identificarea și deportarea a 107 naziști.

image
Eli Rosenbaum îi va trage la răspundere pe ruși pentru crimele de război

Foto: Getty Images

Cel mai cunoscut dintre aceștia este John Demjanjuk, care a fost condamnat în Germania pentru că a fost responsabil de moartea a 28.000 de oameni, fiind gardian în lagărulul morții din Sobibor (Polonia). Acum, va conduce o echipă de investigații a crimelor de război petrecute în Ucraina, potrivit CNN

Citește și: Vladimir Putin are bunuri în valoare de 4,5 miliarde de dolari?

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a anunțat într-un comunicat de presă că l-a ales pe Eli Rosenbaum, care a lucrat în departament timp de 36 de ani, pentru a fi șeful echipei care îi va trage la răspundere pe ruși pentru crime de război și atrocități comise în timpul invaziei. Vestea a venit în timpul unei vizite neanunțate făcute de Garland în Ucraina, acolo unde s-a întâlnit cu procurorul general de la Kiev.

„Nu există ascunzătoare pentru criminalii de război”

image
Procurorul general al SUA a fost într-o vizită la Kiev

Foto: Getty Images

„Nu există ascunzătoare pentru criminalii de război. Departamentul de Justiție al SUA va urmări orice cale de a-i trage la răspundere pe cei care comit crime de război și alte atrocități în Ucraina! Muncind alături de partenerii noștri interni și internaționali, Departamentul Justiției va fi necruțător în eforturile noastre de a trage la răspundere fiecare persoană complice la comiterea crimelor de război, torturii și altor grave violări în timpul conflictului neprovocat din Ucraina”, a explicat procurorul general al SUA.

stanga
dreapta
ucraina bombardamente getty (3) jpg
ucraina bombardamente getty (5) jpg
ucraina bombardamente getty (4) jpg
ucraina bombardamente afp (1) jpg
ucraina bombardamente afp (2) jpg
ucraina bombardamente afp (3) jpg
ucraina bombardamente afp (4) jpg
Razboi Ucraina Rusia distrugeri în oraş Borodyanka 26- 27 mai 2022 FOTO EPA-EFE

Foto: Getty/AFP

Te-ar putea interesa și: Ben Stiller și Volodimir Zelenski, întâlnire la Kiev

Oficialul a mai menționat că Departamentul american de Justiție va trimite trei procurori pentru a consilia Ucraina, precum și țările din Europa și Orientul Mijlociu, în lupta împotriva eforturilor Rusiei de a sustrage sancțiunile internaționale.

Astfel, Rosenbaum va fi responsabil de coordonarea eforturilor în cadrul Departamentului de Justiție și în restul guvernului federal. Procurorii din partea Secției Departamentului de Justiție pentru Drepturile Omului și Anchete Speciale vor lucra pentru a-i trage la răspundere pe autorii sau complicii crimelor de război.

Află mai multe despre: Noul comandant al armatei britanice: “Pregăţi-vă pentru Al Treilea Război Mondial”

Echipa „Vânătorului de naziști” a fost însărcinată să ajute și la investigația în curs a Departamentului privind potențiale crime de război aflate sub jurisdicția SUA, inclusiv rănirea și uciderea jurnaliștilor americani care relatau despre invazia rusă. Numeroase atrocități au fost raportate în presă pe timpul conflictului, inclusiv uciderea civililor și mai multe acuzații că soldații ruși ar violat femei ucrainene.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

piscina borcea pelinel jpg
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
ana crudu familie nunta jpg
livia graur familie jpg
rechin taur jpeg
FotoJet jpg
livia graur jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
probleme de sanatate batrani jpeg
calendar ortodox 2021 5 iulie sfantul cuvios atanasie athonitul png
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg