Ziua călugăriță, noaptea mafiotă! Sora Anna Donelli colabora cu cea mai periculoasă rețea interlopă din Italia
O călugăriță se numără printre cele 25 de persoane arestate în Italia sub suspiciunea că fac parte dintr-o grupare criminală care are legături cu cea mai puternică rețea mafiotă a țării, ’Ndrangheta.
Anna Donelli a colaborat cu rețeaua mafiotă ’Ndrangheta
Anna Donelli (57 de ani) este acuzată că ar fi fost intermediarul între gruparea criminală și asociații acesteia aflați în închisoare, au declarat joi procurorii din Brescia, în nordul Italiei, conform The Guardian.
Un fost consilier al partidului Frații Italiei, condus de prim-ministrul Giorgia Meloni, și un fost politician al Ligii, partener în coaliția de guvernare, au fost de asemenea arestați. Poliția a confiscat peste 1,9 milioane de dolari din câștiguri ilicite în urma raidurilor care au avut loc în mai multe orașe din regiunile Lombardia și Veneto, precum și în Calabria, în sudul țării. Suspecții sunt acuzați de infracțiuni precum șantaj, trafic de arme și droguri, primirea de bunuri furate, cămătărie, infracțiuni fiscale și spălare de bani.
Francesco Prete, procurorul șef din Brescia, a declarat într-o conferință de presă că suspecții „au exploatat faima criminală a organizației originale ‘Ndrangheta” adaptând-o la nordul Italiei, unde „s-au ocupat de probleme fiscale”.
Teodoro Catananti, procuror adjunct, a precizat că gruparea a folosit „violența tipică” specifică ’Ndrangheta, dar a demonstrat „o abilitate cameleonică de a se adapta vremurilor”.
Călugărița Anna Donelli a fost voluntar la închisoarea San Vittore din Milano din 2010 și a lucrat, de asemenea, în închisorile din Pavia și Roma. În februarie, a fost una dintre laureatele premiului „Golden Panettone”, o distincție civică acordată anual.
Catananti a declarat că Donelli este acuzată „de complicitate externă la o asociere mafiotă” și că a transmis informații din închisoare către gruparea criminală. Anchetatorii au explicat că „rolul său spiritual” a asigurat legătura cu deținuții și i-a permis „acces liber în facilitățile penitenciare”.