Dezvăluirile șocante ale unei foste călugărițe: ce lenjerie era obligată să poarte

Ultima actualizare:

Carrie-Eileen (37 de ani), din Pennsylvania, SUA, a devenit călugăriță când avea 18 ani, în 2003. Cinci ani mai târziu a decis să părăsească definitiv mănăstirea pentru că s-a simțit „extrem de mizerabilă” și era „mereu nerăbdătoare” să încalce regulile stricte. Acum, căsătorită și mamă a șase copii, ea a decis să dezvăluie care erau acele reguli.

Carrie-Eileen s-a alăturat unei mănăstiri când avea 18 ani (foto: Instagram)
Carrie-Eileen s-a alăturat unei mănăstiri când avea 18 ani (foto: Instagram)

În 2003, Carrie-Eileen s-a alăturat unei mănăstiri. Avea 18 ani. În cei cinci ani în care a fost călugăriță, ea a trebuit să urmeze câteva reguli stricte de pe o listă, sau risca să înfrunte mânia Superiorului. Apelând la platforma TikTok pentru a-și spune povestea, Carrie, care a fost cunoscută sub numele de sora Maria Faustina în mănăstire, a detaliat cerințele pe care trebuia să le îndeplinească. A vorbit, printre altele, de  lenjeria intimă și de hainele pe care trebuia să le poarte.

Într-unul din videoclipuri, Carrie a dezvăluit că ea și celelalte călugărițe trebuiau să dețină fiecare „șapte perechi de chiloți albi din bumbac, largi în zona șoldului”. Recunoaște că nu a înțeles niciodată de ce a existat această regulă cu „largi în zona șoldului”, dar a presupus că are de-a face cu modestia. Pe lista cu cerințe mai erau, de asemenea, „două seturi de lenjerie lungă”, dar era precizat că trebuie să fie „genul subțire”. Sutienele trebuiau să fie fără sârmă și doar de culoare albă sau de culoarea pielii.

Deși călugărițele țineau întotdeauna cont de reguli, lenjeria era mereu verificată

Lenjeria intimă din bumbac nu era singurul lucru pe care călugărițele trebuiau să-l îndeplinească. Ele erau obligate să dețină șosete maro înalte până la genunchi, tricouri albe pe gât, bluze albe cu mânecă lungă, fuste maro închis – doar 25 de centimetri lungime deasupra podelei și jupă – 30 de centimetri lungime deasupra podelei.

Deși măicuțele țineau întotdeauna cont de reguli, Carrie a dezvăluit că neîncrederea superiorilor era mare, așa că lenjeria era mereu verificată pentru a se asigura că era potrivită. În total, americanca a cheltuit 508,49 de dolari pentru a cumpara cele mai multe dintre hainele de care avea nevoie în 2003. Pe deasupra, ea a trebuit să plătească o sumă de 300 de dolari pentru a fi primită la mănăstire, precum și 2.400 de dolari pe asigurare de sănătate pentru tot anul, relatează tabloidul britanic DailyStar.

Călugărițele nu aveau voie să folosească tampoane

Regulile stricte ale mănăstirii nu s-au oprit la codul vestimentar. Într-un alt videoclip, ea a explicat ca toate călugărițele nu aveau voie să folosească tampoane, pentru că nu erau „adecvate”. „Există o mulțime de comunități care permit utilizarea tampoanelor, comunitatea mea nu a fost însă una dintre ele. Puteam folosi protej-slipuri, dar asta pentru că superiorul nostru era îngrijorat de riscul sindromului de șoc toxic”, a mai spus ea.

Într-o altă regulă bizară stabilită de Superior, călugărițele aveau voie să folosească doar deodorant natural, iar Carrie a dezvăluit că acest lucru în mod clar „nu a funcționat” pentru unele dintre Surori. În 2008, ea a decis să părăsească definitiv mănăstirea, după ce și-a dat seama că nu era menirea ei să fie călugăriță

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net