9 mai, Ziua Victoriei: artificii în Rusia, bombe în Ucraina. Vladimir Putin a avut o atitudine sfidătoare

10 mai 2022

Pe 9 mai 1945, Rusia reu╚Öea s─â ├«nfr├óng─â Germania nazist─â, dup─â un r─âzboi care a durat ╚Öase ani. Anul acesta, pe 9 mai nu au existat motive de s─ârb─âtoare ├«ntruc├ót Rusia continu─â s─â atace Ucraina, iar oameni nevinova╚Ťi ├«╚Öi pierd vie╚Ťile, ├«n r─âzboiul ├«nceput de Vladimir Putin. 

image
Moscova s─ârb─âtore┼čte ziua Victoriei. Fotografii EPA-EFE

La primele ore ale dimine┼úii zilei de 9 mai, ├«n Harkov, ├«n Popasna, regiunea Luhansk ┼či ├«n Done┼úk au c─âzut mai multe bombe. La mai pu┼úin de 20 de kilometri de Harkov, armata ucrainean─â a respins un atac rusesc al unei divizii de blindate, iar ├«n ora┼čul Odesa trei rachete au lovit cu putere un centru comercial ┼či mai multe zone reziden┼úiale, informeaz─â presa britanic─â.

image
Odesa este distrus─â de explozii

├Än timp ce ├«n Ucraina aveau loc lupte s├óngeroase pe frontul din regiunea Donbas, la Moscova, ├«n dreptul Monumentului Soldatului Necunoscut ├«ncepea ceremonia dedicat─â zilei Victoriei ├«mpotriva nazismului. 

image
Un tanc sovietic T-34 a deschis ceremonia

Vladimir Putin, 69 de ani, a depus flori la Mausoleu ┼či a urm─ârit parada care, ├«n mod surprinz─âtor, a fost la fel ca ┼či ├«n al┼úi ani. Poate mai s─âr─âc─âcioas─â ┼či cu o prezen┼ú─â mai redus─â a For┼úelor Aviatice ruse┼čti. ├Äns─â ├«n acela┼či timp ├«n republicile separatiste Luhansk ┼či Done┼úk, dar ┼či ├«n Mariupol, armata invadatoare organiza parade stradale la care implica ┼či civilii.

image
Mii de ruși au sărbătorit Ziua Victoriei

Lupte violente pe frontul de est

C├óteva fotografii cu ni┼čte feti┼úe din Mariupol care erau murdare, ├«mbr─âcate ├«n zdren┼úe ┼či lihnite de foame ├«n centrul ora┼čului unde patrulau solda┼úii ru┼či au f─âcut ├«nconjurul planetei. ┼×i asta pentru c─â pu┼čca┼čii marini din Azovstal nu se predau ┼či au respins toate atacurile ruse┼čti de vineri ┼či p├ón─â duminic─â. La l─âsarea serii, pe cerul Moscovei au str─âlucit zeci de focuri de artificii colorate, spre deliciul moscovi┼úilor. 

image
Două fetiţe din Mariupol abia puteau zâmbi în faţa camerei foto

├Än acela┼či timp, ├«n apropiere de Herson, Nikolaev, Mariupol ┼či Harkov explozii puternice ┼úineau lumea blocat─â ├«n bunc─âre, pe str─âzi, nici ┼úipenie de oameni ┼či sirenele antiaeriene prevesteau dezastrul. R─âzboiul din Ucraina a ajuns ieri ├«n cea de 76-a zi de ├«ncle┼čt─âri s├óngeroase. Autorit─â┼úile de la Kiev au confirmat ├«n ziua de 9 mai c─â majoritatea civililor din Azovstal a fost evacuat─â.

image
În regiunea Harkov au avut loc lupte violente

Ieri ├«ns─â ap─âr─âtorii ucraineni au descoperit un grup de 100 de oameni ascun┼či ├«n subteranul stratificat pe ┼čase niveluri al complexului industrial ┼či au cerut salvarea acestora prin intermediul unui convoi umanitar. Conform bilan┼úului oficial, peste 26.000 de militari ru┼či au pierit ├«n r─âzboiul din Ucraina, care are un cost estimat la 900 de milioane de dolari pe zi, conform Bloomberg. 

Căţelul erou a schimbat bombele pe lalele

image
Patron a descoperit aproape 300 de bombe ascunse de ru┼či l├óng─â Kiev. Foto: Twitter

Patron, c─â┼úelul care scap─â Ucraina de bombe, a fost medaliat de Volodimir Zelenski ├«n urm─â cu dou─â zile, ├«n prezen┼úa de┼člega┼úiei canadiene sosite la Kiev. Micu┼úul dul─âu a fost ┼či ÔÇŁpremiatÔÇŁ ├«n aceea┼či zi de colegii lui care l-au l─âsat s─â miroas─â florile din Kiev. Micu┼úul c─â┼úel din rasa Jack Russell a descoperit aproape 300 de dispozitive explozive ┼či a avut voie s─â ├«┼či foloseasc─â nasul ┼či ├«n alte scopuri dec├ót cele militare.

image
C─â┼úelul a mirosit pentru prima oar─â altceva dec├ót praf de pu┼čc─â. Foto: Twitter

Au fost emise mai multe timbre cu Patron ┼či ├«ntreaga planet─â cunoa┼čte deja povestea c─â┼úelu┼čului de doar doi ani┼čori. Patron a revenit ├«n tran┼čee ┼či caut─â mine ├«n regiunea Kiev ┼či eforturile lui vor salva mii de vie┼úi ├«n viitorul apropiat. O companie american─â a anun┼úat c─â inten┼úioneaz─â s─â ├«l transforme pe c─â┼úel ├«n personaj de desene animate.

  Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg