86 de cazuri de elevi pozitivi COVID-19, detectate în prima zi de testare rapidă

image
Sorin Cîmpeanu anunță 86 de elevi infectați, după prima zi de testareSursă: Profimedia

Sorin Cîmpeau, ministrul Educație, a anunțat că, în urma efectuării testelor rapide de salivă, au fost depistate 86 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul elevilor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, astăzi până la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide antigen non invazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv.

Întrebat care este procedura aplicată în cazul celor 86 de elevi și ce se va întâmpla cu clasele din care aceștia fac parte, Sorin Cîmpeanu a explicat: „Trebuie să fie confirmate sau infirmate printr-un test PCR sau un test antigen rapid. DSP-urile administrează aceste teste celor care au raportat pozitiv pentru testul pe bază de salivă. Cred că sunt 86 de copii care pe baza acestor teste au șansa să primească un tratament adecvat înainte de a dezvolta o formă mai gravă.Cred că cea mai mare parte din părinți, în pofida tuturor informaților care se vehiculează în media, sunt responsabili. Nu suntem o ţară de iresponsabili".

Sorin Cîmpeanu a menţionat că, în ceea ce priveşte modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unităţi de învăţământ testele se vor administra la şcoală, iar în cazul a 467 de unităţi de învăţământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la şcoală, diferenţiat, pe niveluri de studiu.

Citește și:

Primul caz pozitiv de COVID, după testele cu salivă efectuate în școli

VIDEO Cum se face un test de salivă pentru elevi. Ministrul Sorin Cîmpeanu a "comis-o" în timpul tutorialului

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub botez reghecampf caciuc png
ferentz iohannis  jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
simley si marius jpeg
meghan markle jpg
Arme nucleare Rusia FOTO Shutterstock
Ioana Stamatin vicepreședinte AEC FOTO FB AEC jpg
image
image
image
image
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg