Când trebuie șoferii să monteze cauciucurile pentru iarnă? Amenzile usturătoare pe care le riscă dacă nu sunt pregătiți

Chiar dacă de abia am intrat în luna septembrie, anul trece foarte repede, iar până să ne dăm seama, va veni și momentul în care vom fi nevoiți să montăm cauciucurile de iarnă! Iar dacă nu vrem să fim prinși nepregătiți, este foarte important să știm precis când trebuie să facem această schimbare!

Cauciucurile de iarnă devin obligatorii când temperatura scade sub 7 grade
Cauciucurile de iarnă devin obligatorii când temperatura scade sub 7 grade

Având în vedere că de abia am intrat în luna septembrie, iar temperaturile din termometre oricum sunt mai asemănătoare cu cele din mijlocul verii decât cu o toamnă normală, poate că ultimul lucru la care ne gândim acum sunt cauciucurile de iarnă. Însă, timpul trece mult mai repede decât am crede, iar, în cele din urmă, temperaturile din țara noastră vor începe să scadă vertiginos.

Astfel, este important să știm precis când trebuie să facem trecerea la cauciucurile de iarnă și ce spune legea despre acest subiect. Fie că le mai avem pe cele de anul trecut, sau trebuie să cumpărăm unele noi, fiecare șofer din țara noastră trebuie să știe acest lucru!

Când trebuie montate cauciucurile de iarnă

Primul lucru pe care trebuie să îl știm atunci când vine vorba despre cauciucurile de iarnă este faptul că legea nu vorbește despre o dată anume în care montarea acestora devine obligatorie. În schimb, șoferii trebuie să fie foarte atenți la prognoza meteo, deoarece cauciucurile de iarnă devin obligatorii în funcție de temperatură!

Mai precis, atunci când șoferii știu că urmează să circule printr-o zonă în care temperatura scade sub pragul de 7 grade Celsius, devine obligatoriu să fie montate cauciucurile de iarnă.

Ce trebuie să știe șoferii din țara noastră

Astfel, este important să știm că, practic, nu trebuie să fie deja iarnă pentru ca aceste cauciucuri să fie obligatorii. Odată ce vremea începe să se răcească, trebuie să verificăm dacă temperaturile scad sub 7 grade, chiar și în zone pe care poate că doar le vom tranzita.

Dacă este mai frig de atât, suntem obligați să avem cauciucurile de iarnă montate. În general, prețul unei astfel de anvelope începe de la 150 de lei, iar costul montatului este și el de la 100 de lei în sus.

Cei care nu au aceste caucicuri riscă amenzi 1.305 şi 2.900 de lei, din partea autorităților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net