Coronavirus pentru 1 februarie 2022. Recordul absolut al pandemiei: peste 40.000 de cazuri

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus pentru 1 februarie 2022. În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 40.000 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de la debutul pandemiei. Autoritățile au anunțat și 97 de decese. 

coronavirus jpeg

Valul 5 al pandemiei de coronavirus a atins un vârf nedorit marți, 1 februarie. Peste 40.000 de cazuri noi au anunțat autoritățile și 97 de decese, dintre care două anterioare intervalului de referință. Rata de pozitivare a testelor a fost de 32,63%, conform datelor finale transmise de autorități

"În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 40.018 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 19.887 mai mult decât în ziua anterioară. În intervalul 31.01.2022 (10:00) – 01.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 97 de decese (56 bărbaţi şi 41 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referinţă", au anunțat, marți, autoritățile. Totodată, rata îmbolnăvirilor în Bucureşti a ajuns la 21,65, și această cifră fiind tot un record negativ pentru Capitală, de la debutul pandemiei. 

image

În Bucureşti sunt 5.674 de cazuri noi de COVID-19, în Timiş - 1.867, Cluj - 1.638, Bihor - 1.320, Constanţa - 1.287, Braşov - 1.200,  Iaşi - 1.035, în celelalte judeţe bilanţul zilnic al cazurilor fiind sub 1.000. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori are cea mai mare valoare în judeţul Timiş - 24,04. În spitale sunt internate 9.981, cu 200 mai mult decât în ziua anterioară. A crescut și numărul bolnavilor de la terapie intensivă. 937 de români au nevoie de îngrijiri speciale, din cauza Covid. 

Coronavirus România, 1 februarie: Medicii, revoltaţi de decizia de a ţine şcolile deschise 

Medicii au avertizat de la apariţia Omicron că valul 5 al pandemiei va afecta cel mai mult copiii, iar lucrurile par să se adeverească: 27.000 de copii şi 7.307 de angajaţi din mediul şcolar sunt bolnavi acum de Covid-19. 108 unități de învățământ și 3.576 de clase/grupe funcționează, la nivel national, în sistem online, după ce elevii și profesorii s-au infectat în ultimele şapte zile.

Specialiştii consideră că decizia autorităţilor de a nu închide şcolile e o mare greşeală, mai ales că autorităţile au decis ca, de la 17 ianuarie, criteriul pemntru desfășurarea cursurilor cu prezență fizică să depindă de gradul de ocupare a paturilor COVID. Adică, în cazul în care ele sunt ocupate în proporţie de 75%, cursurile se ţin fizic.

Medicul Cristian Apetrei, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Pittsburgh, SUA, a declarat că o astfel de asociere este “o mare prostie, mai ales în timp de Omicron, când virusul se transmite în școli ca la nebuni. Vă spun sincer că de vreo două săptămâni testez copilul zilnic, chiar și de două ori pe zi, atât de mulți contacți pozitivi are”.

El consideră că funcţionarea şcolilor cu prezenţă fizică trebuie să ţină de alte aspecte: ratele de vaccinare, de aerisirea încăperilor, de reducerea efectivelor claselor, purtarea corectă a măștilor, precum și de screeningul la intrarea în școală.

Coronavirus România, 1 februarie: Revolta lui Octavian Jurma

Medicul din SUA este susţinut de colegii săi din ţară. Medicul de ATI Radu Ţincu a subliniat că „un caz pozitiv într-o colectivitate școlară va transmite virusul la aproape 70-80% din clasa respectivă. Ce legătură au paturile de ATI cu deschiderea școlilor? Este unul dintre cele mai mari nonsensuri din politica sanitară. Nu există nicio corelație între numărul de paturi și numărul de infectări din școlile României”.

Şi Octavian Jurma şi-a exprimat revolta, după ce fiul său a fost îmbolnăvit cu Covid la şcoală.  „Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în fața valului de infectări, astfel încât să facă școală online, sănătoși, de acasă. Prin urmare, îi trimite infectați acasă, astfel încât să facă școală online bolnavi de acasă. Găsiți voi logica prin care online bolnav e mai bine decât online sănătos. Probabilitatea ca un copil care merge la școală în mediul urban să se infecteze e de 100% în două săptămâni după ce se depășește incidența de 6 la mie. Dar trebuie să se interneze suficient de mulți adulți în spitale pentru a justifica renunțarea la infectarea copiilor”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
adelina pestritu colaj instagram jpg
Dr  Tarek Nazer 1000x600 jpg
atac de cord Pixabay jpg
marcel bolos jpg
TRAGERI LOTO LOTERIA ROMANA
Tarom jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
Nava Elcano  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net