Coronavirus pentru 26 ianuarie 2022. E record absolut de la începutul pandemiei

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Bilanţul coronavirus România pentru 26 ianuarie este anunțat de Grupul de Comunicare Strategică, la orele 10 şi 13. Click! îţi spune câte noi cazuri de Covid au fost înregistrate miercuri, dar şi ce rată de infectare au avut Bucureşti și restul județelor din țară. 

Numărul îmbolnăvirilor de marţi a atins un nou record negativ, aproape 20.000 foto: Arhivă
Numărul îmbolnăvirilor de marţi a atins un nou record negativ, aproape 20.000 foto: Arhivă

E record absolut de la începutul pandemiei! Sunt peste 34.000 de noi cazuri de îmbolnăvire, anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, miercuri, 26 ianuarie.

România înregistrează cel mai mare record de cazuri de îmbolnăvire cu Covid de la începutul pandemiei. Potrivit datelor oficiale, este vorba despre peste 30.000 de persoane infectate în ultimile 24 de ore.

34.255, acesta este numărul cazurilor noi de infectare cu Covid în decurs de 24 de ore. Iar veștile proaste nu se opresc aici. A crescut și numărul deceselor dar și numărul celor internați în spitale sau în secțiile de terapie intensivă. Iar veștile proaste continuă. Azi am aflat despre decesul unui copil infectat cu Covid, încadrat la grupa de vârstă 0-9 ani. Nu se știe dacă a fost vorba despre tulpina Omicron, cea care se răspândește rapid și îi afectează în mare măsură și pe cei mici.

94 de decese într-o singură zi

94 de bolnavi au pierdut lupta cu boala. Dintre aceștia, 52 sunt bărbați, iar 42 femei - cu toții pacienți internați în spitalele din țară. Vestea cu adevărat tristă este că de această dată printre decedați se numără și un copil încadrat la categoria de vârstă 0-9 ani. Alte două decese au fost încadrate la categoria 40-49 de ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 la categoria de vârstă 70-79 ani și 34 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Cei mai mulți dintre pacienții care și-au pierdut viața - 88 la număr - au prezentat comorbidități, iar 77 au fost nevaccinați.

12 copii sunt la terapie intensivă

Spitalele sunt aproape pline, iar paturile ATI insuficiente pentru numărul din ce în ce mai mare de cazuri grave. Potrivit informațiilor, de ieri până azi a crescut numărul celor internați. În prezent, în spitalele Covid din București și țară sunt 7348 de oameni care primesc tratament. În ATI situația e și mai gravă. Aici sunt sunt internate 692 de persoane, cu 42 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 692 de pacienți internați la ATI, 585 sunt nevaccinați.

Valul 5 Omicron lovește puternic și copiii, au spus de-a lungul timpului specialiștii. Acesta este, probabil, motivul pentru care în spitale sunt internați din ce în ce mai mulți minori, cu vârste dintre cele mai fargede. Azi, de exemplu, vorbim despre un număr de 667 de copii, dintre care 12 sunt la terapie intensivă.

Peste 85.000 de români, plasați în carantină

România se testează, dar se pare că acest lucru nu prea ajută. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 35.207 teste RT-PCR. De asemenea, foarte mulți români sunt plasați în izolare la domiciliu sau carantină. Vorbim despre 131.301 persoane bolnave aflate în izolare la domiciliu și 87.838 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 55 de persoane.

Care este situația românilor din străinătate

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.865 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.557 în Italia, 16.951 în Spania, 209 în Marea Britanie, 134 în Franța, 3.125 în Germania, 99 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 12 în SUA, 11 în Suedia, 146 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveția, 5 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 8 în Bulgaria, 50 în Cipru, 8 în India, 5 în Ucraina, 14 în Emiratele Arabe Unite, 17 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 14 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 3 în Serbia, 8 în Croația, 6 în Portugalia, 6 în Polonia, 2 în Georgia și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Finlanda, Kuweit, Nigeria și Mexic. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 201 cetățeni români aflați în străinătate, 40 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 3 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran, unul în Polonia, unul în Bulgaria, unul în Nigeria, unul în Turcia și unul în Croația au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Potrivit bilanțului provizoriu, crește alarmant numărul de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid, dar și numărul persoanelor decedate. Astfel, autoritățile anunță miercuri 34.255 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, într-un interval de 24 de ore. Au fost raportate și 94 de decese. 

„Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Marţi, 25 ianuarie, România a înregistrat un nou record negativ de la începutul pandemiei: au fost anunţate 19.685 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Autorităţile au mai raportat şi 44 de decese, 

Tot marţi, în secţiile Covid din ţară, se aflau 7.094, iar la ATI erau internate 650 de persoane. Din pacienţii internaţi, 643 erau minori, iar 7 dintre ei erau internaţi la ATI

Coronavirus pentru 26 ianuarie: Valul 5, finalul pandemiei în Europa?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este de părere că apariţia Omicron ar putea însemna finalul pandemiei, cel puţin în Europa, pentru că majoritatea europenilor se va infecta cu noua tulpină, ceea ce va duce la imunitate de masă. În plus, acest lucru va fi cuplat cu rata mare de vaccinare din vestul Europei, dar şi cu creşterea temperaturii, iar cazurile vor scădea dramatic.

„Odată ce valul Omicron va înceta, va exista timp de câteva săptămâni şi câteva luni o imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii vor fi imuni din cauza infecţiei. De asemenea, ne avantajează și o scădere a cazurilor ca urmare a creșterii temperaturilor. Cu toate acestea, nu suntem într-o eră endemică. Endemic înseamnă că putem prezice ce se va întâmpla, dar acest virus a surprins de mai multe ori, aşa că trebuie să fim foarte atenţi”, a declarat directorul OMS din Europa, Hans Kluge,

CORONAVIRUS PENTRU 26 IANUARIE: Omicron, devastator pentru românia 

Din nefericire, România nu are rata de vaccinare a altor state, care au imunizat peste 70% din populaţie. Medicul Vasi Rădulescu atrage atenţia că tulpina Omicron va duce la o explozie de cazuri şi la decese multe, pentru că populaţia ţării noastre e îmbătrânită şi bolnavă. El consideră că numărul de decese ar putea ajunge la ordinal sutelor în valul 5, iar o nouă tulpină ar putea avea acelaşi efect devastator.

Problema uriașă care va apărea, negreșit, la noi, vine din lipsa de aderență la vaccinare. Vedem deja o creștere abruptă a cazurilor cu Omicron și ne așteptăm să trecem de 10.000 de cazuri în scurt timp. Cum nici nu testăm suficient, probabil în realitate vom avea 2-3X față de raportarea oficială. Dacă ajungem la 30.000 de cazuri pe zi, când populația e încă nevaccinată în număr mare, când e îmbătrânită și bolnavă, asta se poate traduce într-un scenariu mai negru decât valul 4. Valul 5 ne poate aduce sute de decese pe zi. Vom trece și de el, dar cu pierderi semnificative, apoi vom putea doar spera că nu vine altă tulpină (deja este una cameruneză, botezată IHU, mult mai puternică și decât Omicron)”, a spus doctorul Vasi Rădulescu.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net