Coronavirusul face cea mai tânără victimă. Un bebeluș de două luni a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

#Coronavirus 26 ianuarie 2022

Num─ârul cazurilor de coronavirus ├«n Rom├ónia cre╚Öte alarmant de la o zi la alta. Miercuri, 26 ianuarie, au fost ├«nregistrate aproape 100 de decese, iar un bebelu╚Ö de numai dou─â luni se num─âr─â printre cei mor╚Ťi. 

image
Un bebeluș de două luni a murit din cauza coronavirusului Sursă foto: Profimedia

Num─ârul ├«mboln─âvirilor cu noul coronavirus se afl─â pe o pant─â ascendent─â, iar medicul Alexandru Rafila este de p─ârere c─â ├«n Rom├ónia ├«nc─â nu a fost atins apogeul. Conform spuselor sale, la jum─âtatea lunii februarie vor fi ├«nregistrate chiar ╚Öi 25.000-28.000 de ├«mboln─âviri zilnic. 

Bilan╚Ťul prezentat miercuri este unul ├«ngrijor─âtor. Peste 32.000 de ├«mboln─âviri ╚Öi aproape 100 de decese au avut loc ├«n ultimele 24 de ore. Printre cei care au fost r─âpu╚Öi de virus se num─âr─â ╚Öi un bebelu╚Ö din Boto╚Öani, care avea doar dou─â luni ╚Öi jum─âtate.

Un bebeluș de doar două luni a fost ucis de coronavirus

Micu╚Ťul avea o malforma╚Ťie la inim─â ╚Öi fusese diagnosticat cu bronhopneumonie. Duminic─â el a fost transportat de urgen╚Ť─â la spital ├«ns─â dup─â doar dou─â zile, organsmul s─âu a cedat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva via╚Ťa. Faptul c─â a fost infectat ╚Öi cu coronavirus a complicat ╚Öi mai mult starea bebelu╚Öului, care la internare era deja una foarte grav─â. 

stanga
dreapta
coronavirus
coronavirus romania 19 decembrie 2021 jpg
anticopri coronavirus jpeg
coronavirus jpeg
coronavirus jpeg
coronavirus bilant 9 ianuarie jpg
coronavirus generic 2 png
medic coronavirus jpeg
coronavirus jpeg
omicron coronavirus jpeg
coronavirus pixabay 9 jpeg

În decursul celor 48 de ore petrecute la spital, copilul a intrat de mai multe ori în stop cardio-respirator. Directorul DSP, Monica Adăscăliţei, a precizat că în acest val pandemic sunt mai mulţi copii internaţi în spital din cauza COVID-19, decât în cele precedente.

Miercuri, 26 ianuarie, a fost demarat─â campania de vaccinare pentru copii cu v├órste cuprinse ├«ntre cinci ╚Öi 11 ani. Medicul Valeriu Gheorghi╚Ť─â a declarat, ├«n cadrul unei conferin╚Ťe de pres─â pe care a ╚Ťinut-o ├«n cursul zilei de miercuri la Romexpo, c─â p─ârin╚Ťii nu trebuie s─â se team─â de consecin╚Ťele negative pe care vaccinarea le-ar putea avea pentru copiii lor ├«ntruc├ót acestea sunt unele aproape inexistente.

El a tras un semnal de alarm─â ╚Öi i-a sf─âtuit pe p─ârin╚Ťi s─â se informeze din surse credibile ╚Öi s─â nu mai cread─â zvonurile care circul─â despre efectele nefaste ale vaccin─ârii ├«n r├óndul copiilor. 

Mai mult dec├ót at├ót, medicul a prezentat concluziile unui studiu care demonstreaz─â faptul c─â persoanele sub 18 ani care s-au infectat cu coronavirus prezint─â un risc dublu de a dezvolta diabet zaharat odat─â ce s-au vindecat de covid. 

  Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News! 

cub oana roman png
survivor3 png
BeFunky collage (7) jpg
2 bd foto1 Hepta Mediafax Foto ZUMA Press Hepta jpg
Johnny Depp ┼či Amber Heard au divor┼úat ├«n 2017, dup─â 15 luni de c─âsnicie jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cherries ge681e00cc 1920 jpg
extrageri loto
calendar ortodox 2021 17 mai sfantul apostol andronic si sotia sa iunia png
Insula Ko Samui din Thailanda jpeg
foto mare shutterstock 1383751604 jpg
elevi evaluare nationala jpeg