Coronavirusul face cea mai tânără victimă. Un bebeluș de două luni a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de coronavirus în România crește alarmant de la o zi la alta. Miercuri, 26 ianuarie, au fost înregistrate aproape 100 de decese, iar un bebeluș de numai două luni se numără printre cei morți. 

Un bebeluș de două luni a murit din cauza coronavirusului Sursă foto: Profimedia
Un bebeluș de două luni a murit din cauza coronavirusului Sursă foto: Profimedia

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus se află pe o pantă ascendentă, iar medicul Alexandru Rafila este de părere că în România încă nu a fost atins apogeul. Conform spuselor sale, la jumătatea lunii februarie vor fi înregistrate chiar și 25.000-28.000 de îmbolnăviri zilnic. 

Bilanțul prezentat miercuri este unul îngrijorător. Peste 32.000 de îmbolnăviri și aproape 100 de decese au avut loc în ultimele 24 de ore. Printre cei care au fost răpuși de virus se numără și un bebeluș din Botoșani, care avea doar două luni și jumătate.

Un bebeluș de doar două luni a fost ucis de coronavirus

Micuțul avea o malformație la inimă și fusese diagnosticat cu bronhopneumonie. Duminică el a fost transportat de urgență la spital însă după doar două zile, organsmul său a cedat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Faptul că a fost infectat și cu coronavirus a complicat și mai mult starea bebelușului, care la internare era deja una foarte gravă. 

În decursul celor 48 de ore petrecute la spital, copilul a intrat de mai multe ori în stop cardio-respirator. Directorul DSP, Monica Adăscăliţei, a precizat că în acest val pandemic sunt mai mulţi copii internaţi în spital din cauza COVID-19, decât în cele precedente.

Miercuri, 26 ianuarie, a fost demarată campania de vaccinare pentru copii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani. Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat, în cadrul unei conferințe de presă pe care a ținut-o în cursul zilei de miercuri la Romexpo, că părinții nu trebuie să se teamă de consecințele negative pe care vaccinarea le-ar putea avea pentru copiii lor întrucât acestea sunt unele aproape inexistente.

El a tras un semnal de alarmă și i-a sfătuit pe părinți să se informeze din surse credibile și să nu mai creadă zvonurile care circulă despre efectele nefaste ale vaccinării în rândul copiilor. 

Mai mult decât atât, medicul a prezentat concluziile unui studiu care demonstrează faptul că persoanele sub 18 ani care s-au infectat cu coronavirus prezintă un risc dublu de a dezvolta diabet zaharat odată ce s-au vindecat de covid. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net