Alexandru Rafila: ┬źS─âpt─âm├óna viitoare vom avea 25.000-28.000 de cazuri zilnic┬╗

23 ianuarie 2022

Medicul Alexandru Rafila a fost invitat ├«n platoul unei emisiuni ├«n cadrul c─âreia a abordat mai multe subiecte de interes ├«n contextul pandemiei de coronavirus. El a estimat data ├«n care Rom├ónia va atinge un apogeu al num─ârului de ├«mboln─âviri. 

image
Alexandru Rafila, prognostic sumbru despre evolu╚Ťia pandemiei Surs─â foto: Inquam Photos

Alexandru Rafila a discutat despre situa╚Ťia ├«n care se afl─â Rom├ónia. ├Än ultimele zile au fost raportate peste 19.000 de cazuri pe zi, iar medicul Alexandru Rafila este de p─ârere c─â Rom├ónia ├«nc─â nu atins nivelul maxim de ├«mboln─âviri.

Conform acestuia, ├«n luna februarie este foarte probabil ca peste 25.000 de persoane s─â fie infectate zilnic, ╚Ťin├ónd cont c─â varianta Omicron este una u╚Öor transmisibil─â. 

ÔÇ×Valurile cu cre┼čtere rapid─â au, de obicei, ┼či o sc─âdere rapid─â. Opinia mea este c─â undeva ├«n jurul datei de 10-15 februarie vom atinge acest maxim al num─ârului de cazuri. Un lucru e important ├«ns─â ┼či e bine s─â-l ├«n┼úelegem: rata de reproducere a acestei infec┼úii a sc─âzut, maxima a fost ├«n prima s─âpt─âm├ón─â de dup─â s─ârb─âtori. ├Än prima s─âpt─âm├ón─â din ianuarie am avut o rat─â de reproducere de 1,87 ÔÇô adic─â o persoan─â infectat─â ├«mboln─âvea aproape alte dou─â persoane - acum avem 1,25 ┼či ├«n ultimele opt-nou─â zile am avut o sc─âdere progresiv─â de la 1,87 la 1,25. ┼×i 1,25 este ├«ngrijor─âtor, pentru c─â ├«nseamn─â c─â num─ârul de cazuri cre┼čte, nu va sc─âdea. Avem 19.000 acum, probabil c─â s─âpt─âm├óna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000. Dar viteza de cre┼čtere a sc─âzut, pentru c─â dac─â aveam 2, atunci aveam o dublare a num─ârului de cazuri de la un ciclu la altulÔÇŁ, a afirmat Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila, despre vaccinarea anti-covid a copilului s─âu

├Äntrebat dac─â ├«╚Öi va vaccina copilul ├«n v├órst─â de 11 ani, ╚Ťin├ónd cont de faptul c─â din data de 26 ianuarie este posibil acest lucru, Alexandru Rafila a men╚Ťionat c─â nu are nici cea mai mic─â re╚Ťinere ├«n a-╚Öi imuniza copilul ├«mpotriva coronavirusului. Medicul este de p─ârere c─â gradul ridicat de scepticism ├«n privin╚Ťa vaccin─ârii este o consecin╚Ť─â a lipsei educa╚Ťiei pentru s─ân─âtate, mai ales ├«n domeniul preven╚Ťiei. 

El sus╚Ťine c─â ar fi util─â introducerea ├«n ┼čcoli a unor cursuri de preven┼úie ├«n domeniul medical pentru c─â ele ar contribui decisiv la ├«nl─âturarea scepticismului. 

Alexandru Rafila nu ia ├«n calcul demisia 

├Äntrebat dac─â ia ├«n calcul demisia, Alexandru Rafila a declarat c─â nu se g├ómde╚Öte la asta, mai ales c─â Rom├ónia se afl─â ├«ntr-o criz─â sanitar─â. El a subliniat c─â nu are o aplecare special─â c─âtre pozi╚Ťia de ministru totu╚Öi, pentru c─â de╚Ťine o profesie real─â c─âruia ├«i este dedicat complet. Mai mult dec├ót at├ót, i se pare complet absurd─â ideea potrivit c─âreia reformele utile ╚Öi eficiente pot fi implementate peste noapte ╚Öi schimbate o dat─â la dou─â, trei s─âpt─âm├óni. 

Medicul a men╚Ťionat c─â, atunci c├ónd a preluat conducerea ministerului S─ân─ât─â╚Ťii, a g─âsit un minister neorganizat, incapabil s─â gestioneze situa╚Ťia f─âr─â precedent cu care se confrunta. 

  Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
cub radu stefan banica png
carla s dreams bobonete 2 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg