Valeriu Gheorghiță: «Tinerii sub 18 ani care se îmbolnăvesc cu COVID-19 riscă să facă diabet»

#Coronavirus

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campeniei de vaccinare împotriva coronavirusului, a oferi noi amănunte despre virusul care continuă să facă ravagii pe teritoriul țării noastre. În plus, el a dezvăluit că tinerii care intră în contact cu virusul pot fi afectați pe termen lung. 

Valeriu Gheorghiță coordonează campania de vaccinare la nivel național Sursă foto: Inquam Photos
Valeriu Gheorghiță coordonează campania de vaccinare la nivel național Sursă foto: Inquam Photos

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat miercuri că tinerii sub 18 ani care se îmbolnăvesc de coronavirus au șanse de două ori mai mari să dezvolte o formă de diabet după vindecare. 

Datele prezentate de Valeriu Gheorghiță reprezintă semnalul de alarmă tras de către Centrul American de Control și Prevenirea Bolilor. 

Centrul American de Control şi Prevenirea Bolilor prezintă datele unui studiu care arată că cei sub 18 ani care au istoric de trecere prin COVID-19 au un risc de 2 ori mai mare, de 2 ori şi jumătate mai mare de a dezvolta în perioada următoare diabet zaharat.

Din acest punct de vedere cred că nu trebuie să plecăm de la ideea că infecţia cu SARS-CoV-2 la copil evoluează ca o infecţie banală, o infecţie uşoară, fără risc de complicaţii", a declarat Valeriu Gheorghiță. 

Deși este adevărat că mulți dintre copiii care se infectează fac forme ușoare, Valeriu Gheorghiță a mărturisit că îmbolnăvirea lor trebuie tratată cu maxim de atenție întrucât există numeroase cazuri în care boala manifestă o evoluție nefavorabilă, chiar și în cazul minorilor. În plus el a subliniat că vaccinurile aprobate şi autorizate pentru copiii între 5 -11 ani sunt sigure şi previn în mai mult de 90% din cazuri infectarea cu virusul.

Pe 26 ianuarie a fost demarată campania de vaccinare a copiilor 

Miercuri, 26 ianuarie a început campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani, iar peste 231 de cabinete de vaccinare destinate copiilor au fost deschise. Până în prezent, peste 3.600 de copiii minori sunt programați pentru vaccinare, conform spuselor medicului militar, Valeriu Gheorghiță. 

El le-a transmis părinților să nu dea crezare zvonurilor negative care circulă privind vaccinarea copiilor și i-a asigurat că procesul de imunizare este unul sută la sută sigur pentru copiii lor.

Am observat în spaţiul public foarte multe informaţii inexacte, înşelătoare, care nu fac altceva decât să genereze emoţii negative în rândul părinţilor. Vaccinurile împotriva COVID-19 aprobate şi autorizate pentru această grupă de vârstă, 5 -11 ani, sunt vaccinuri sigure, sunt vaccinuri eficiente, previn în peste 90% din cazuri îmbolnăvirile de COVID-19 şi, de asemenea, previn în cea mai mare parte a cazurilor formele severe de boală şi decesele", a subliniat medicul. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net