Pe 26 ianuarie începe vaccinare copiilor împotriva coronavirusului. Peste 2.800 de persoane s-au programat

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, medicul Valeriu Gheorghiță, a dezvăluit data la care va începe imunizarea copiilor, dar și numărul de persoane care s-au înscris deja pe listă.

Vaccinarea copiilor începe pe 26 ianuarie Sursă foto: Profimedia
Vaccinarea copiilor începe pe 26 ianuarie Sursă foto: Profimedia

Imunizarea împotriva noului coronavirusului a copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani va începe pe 26 ianuarie, conform anunțului făcut de către medicul Valeriu Gheorghiță. Acesta a declarat că peste 2800 de programări au fost înregistrate în platforma de programare, conform Adevărul.

În perioada 13-20 ianuarie au fost efectuate în platforma de programare 2841 de programări pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. La acest moment în platforma de programare sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică în toate judeţele, din care, 6 cabinete de vaccinare pediatrică în Bucureşti, câte unul în fiecare sector, 2 cabinete de vaccinare pediatrice în judeţul Ilfov şi mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive şi care vor fi actualizate şi activate în platformă în funcţie de adresabilitate şi de deciziile direcţiilor de sănătate publică judeţene”, a precizat preşedintele CNCAV. 

Valeriu Gheorgiță a subliniat că demararea campaniei de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani va începe pe 26 ianuarie.

S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice în sensul în care toate cele 114.000 de doze vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie şi vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare, ulterior către direcţiile de sănătate publică judeţene, încât să fie disponibile pe 26, dimineaţa, în cabinetele pediatrice”, a declarat Valeriu Gheorghiță. 

Vaccinarea se poate face și fără programare

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitate doze pediatrice. Serul pentru copii are o concentrație de trei ori mai mică. 

Schema de vaccinare cuprinde două doze, ca și în cazul adulților, administrate la o diferență de 21 de zile. Copiii cu imunosupresie severă pot primi și o a treia doză, după 28 de zile de la a doua

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net