Cum e bine să arate un apartament scos la închiriat

Ai un apartament pe care vrei să-l închiriezi? Ei bine, trebuie să știi că zona, îmbunătățirile și prețul cerut nu sunt singurele care contează în ochii „clientului”. Felul în care e mobilat și utilat e extrem de important și poate face diferența.

O locuință supusă închirierii e bine să conțină doar strictul necesar, în culori simple, neutre.
O locuință supusă închirierii e bine să conțină doar strictul necesar, în culori simple, neutre.

Ca regulă principală, cele mai căutate apartamente sunt cele din apropierea mijloacelor de transport în comun, a facultăţilor, magazinelor, farmaciilor şi parcurilor. Zona în care e situat blocul, etajul la care ai apartamentul, toate acestea dictează preţul. Însă la fel de importantă este amenajarea interioară. Dacă primele aspecte nu le poţi schimba, designul interior este în puterea proprietarului să-l facă atractiv.

Sfaturi pentru a-ți închiria mai ușor locuința

Ce trebuie să ai în vedere? Potrivit designerilor, o locuinţă supusă închirierii este, de cele mai multe ori, un spaţiu relativ neutru, pe care viitorii locatari să-l poată personaliza. Este chiar recomandat să conţină doar strictul necesar. Nimeni nu vrea să se mute într-un loc aglomerat, plin cu tot felul de nimicuri şi obiecte de mobilier care ocupă inutil spaţiul. Chiriaşii vor vrea să-l personalizeze cu propriile decoraţiuni (pernuţe, ghivece cu flori, poate chiar mobilier uşor – măsuţe, taburete, covoraşe etc.). Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere!

-        În primul rând, fă curățenie, aruncă, donează sau reciclează toate obiectele de care nu mai ai nevoie și dă pe pereți cu „o mână de lavabil”. Schimbă în mod clar aspectul casei.

Nu costă mult să împrospătezi nuanța pereților.
Nu costă mult să împrospătezi nuanța pereților.

-        Dotează locuința cu electronicele şi electrocasnicele necesare. Prea puţini chiriași vor accepta să se mute la tine dacă nu ai cuptor cu microunde, frigider sau televizor.

-        În sufragerie e bine să ai o canapea extensibilă din material textil, cu huse detaşabile, care să se poată spăla, unul sau două fotolii (în funcţie de spaţiu), o măsută şi o comodă pentru televizor.

-        Fiecare cameră ar fi ideal să aibă o măsuţă cochetă care să poată fi folosită pe post de birou. Poate viitorii tăi chiriaşi sunt doi studenţi care vor să aibă fiecare camera sa.

-        În dormitor e nevoie de dressing până în tavan şi, eventual, o comodă pentru mărunţişuri. Pe hol e de bun simţ să pui un cuier şi un pantofar.

-        Ai o canapea ponosită? Cumpără o husă universală, cu elastic, adaptată oricăror dimensiuni. Asorteaz-o cu câteva pernuţe colorate care vor da un aer vesel apartamentului. Iar dacă, dimpotrivă, canapeaua ta este dintr-o ţesătură deschisă la culoare, o husă de protecţie este mai mult decât binevenită.

-        Măsuţa de cafea e scorojită? Acoper-o cu un tapet vinilic, care e puţin mai cauciucat şi mai rezistent decât cel obişnuit. Sau poţi pune peste ea un blat de geam, iar sub acesta, pune tot felul de desene sau fotografii. Îi vor da un aer aparte. Tinerii adoră ideile jucăuşe, cu atât mai mult dacă sunt provocaţi să-şi personalizeze spaţiul cu propriile poze.

-        Dacă nu-ţi plac pereţii sau vrei să astupi diverse găuri şi imperfecţiuni, ai la dispoziţie mai multe metode: fie cumperi o bucată de tapet, care va fi zona-accent a camerei, fie pui niste tablouri ori oglinjoare în formă de mozaic, sau rame foto aşezate jucăuş (evident, fără pozele tale în cadru).

-        Renunță la covoare! Acestea sunt un accesoriu pe care și-l alege chiriașul, în funcție de culorile celorlalte decorațiuni.

-        Cromatica întregului apartament ar trebui să fie una axată pe o gamă caldă, neutră, cu nuanțe de bej, crem, ocru, gri sau kaki.

Prețul chiriilor, tot mai mare

La nivel național, prețurile chiriilor sunt într-o permanentă „ușoară creștere”. Dacă în 2021 locuințele s-au scumpit cu 5%, anul acesta experții imobiliari preconizează chirii mai mari cu 5-10%. „În București, chiriile cresc constant din 2016 încoace. Populația a început să respire după marea criză financiară din perioada 2008-2012 și a uitat «vânătăile» de atunci. Dacă în 2016 o garsonieră se închiria cu 200 de euro, acum nu mai găsești nimic decent sub 240 de euro”, a declarat pentru Click! Robert Dobrescu, directorul unei agenții imobiliare din București. Estimează că pe tot parcursul anului 2022 prețurile vor crește încet și sigur.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net