Cum sunt păcăliți românii? Ai grijă la emailurile false trimise în numele ANAF
ANAF trage un semnal de alarmă asupra unor emailuri false trimise în numele instituției. Într-un comunicat postat în miercuri, 16 noiembire, pe site-ul oficial, Agenția Națională de Administrare Fiscală indică ce document nu trebuie deschis de utilizatori și cum arată aceasta nouă tentativă de fraudă.
O nouă formă prin care sunt păcăliți românii a fost sesizată sesizată de autoritățile din România. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Concret, vorbim de o serie de emailuri false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că ”discrepanțe în evidența fiscală”.
ANAF le recomandă cetățenilor să nu deschidă documentul despre ”evidența fiscală”, care este anexat în aceste emailuri.
Mesaje false în numele ANAF
„ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre ”discrepanțe în evidența fiscală”. Mesajului îi este anexat un document, ”evidența fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți”, a transmis Agenția Națională de Administrare Fiscală.
În același comunicat, cei de la Fisc îi sfătuiesc pe oameni să nu deschidă astfel de emailuri, să nu „acceseze documentele anexate sau linkurile din conținut” și să nu transmită „bani către conturile menționate”.
„Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția”, mai anunță ANAF.
Contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160”, transmite Agenția Națională de Administrare Fiscală.
ANAF e pus pe treabă în 2022
Reamintim că Agenția Națională de Administrare Fiscală a declanșat în 2022 controale amănunțite în zona influencerilor care sunt bănuiți că au făcut sume impresionante de bani fără să declare nimic la stat.
Până la finalul lunii septembrie, Agenția Națională de Administrare Fiscală a încheiat 58 decizii de impunere, iar valoarea totală a fost de 6,5 milioane lei, impozite neplătite.
ANAF face bani și din vânzarea obiectelor confiscate. De altfel, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunța recent că a vândut 136 de bijuterii de aur a căror valoare a fost de 325.000 de lei.
Totodată, prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate - Direcţia generală de executări silite cazuri speciale, ANAF a realizat, în luna octombrie, încasări semnificative la bugetul de stat de aproape 600.000 de lei, prin valorificarea unor gropuri de obiecte metale și/sau pietre prețioase.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!