Decizia importantă luată de Ministerul Sănătății! Ce se va întâmpla cu antibioticele din farmacii

Ministerul Sănătății vine cu vești importante pentru români! De acum, se pot cumpăra antibiotice de la farmacie, fără rețetă, însă doar pentru un tratament de trei zile! Acesta reprezintă o doză de urgență, iar noile măsuri introduse de către autorități au ca scop limitarea consumului excesiv de antibiotice.

Ce se întâmplă cu vânzarea de antibiotice / foto: Shutterstock
Ce se întâmplă cu vânzarea de antibiotice / foto: Shutterstock

Ca și până acum, tratamentul cu antibiotic este prescris de către medic, iar prescripția este reținută în farmacie, odată ce luăm medicamentele date de către medic. Însă, în situații de urgență, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, farmaciștii vor putea oferi numărul necesar de pastile pentru o doză de urgență, mai precis, pentru 3 zile.

Un lucru pe care românii trebuie să îl știe este că farmaciștii vor nota toate aceste informații într-un sistem, așa că nu va fi posibil ca cineva să ceară doze de urgență de antibiotic la mai multe farmacii.

Ce a decis Ministerul Sănătății

Mai mult decât atât, cei care cer farmacistului o doză de urgență de antibiotice vor fi nevoiți să completeze și o declarație pe propria răspundere, în care vor scrie că nu au ai ridicat și de la altă farmacie o altă doză de antibiotic. Se pare că printre antibioticele ce vor putea fi eliberate de către farmaciști în doze de urgență se găsesc și Amoxicilina, Amplicilina, Doxicilina, cât și Oxicilin.

Paul Ichim, medic chirurg, spune că decizia Ministerului Sănătății este o idee foarte bună, deoarece consumul excesiv de antibiotice în țara noastră deja creează probleme medicilor. Aceștia întâlnesc tot mai multe cazuri în care antibioticele nu mai au efect, deoarece corpul deja a dezvoltat o imunitate.

„Ca idee în sine de a controla consumul de antibiotice este foarte bine, pentru că noi, în mediul spitalicesc, întâlnim deja germeni multirezistenți și problema deja a devenit una destul de cruntă. Ordinul s-a dat, dar oamenii din sistem întreabă, pe bună dreptate: bun, și ce formulare, cum sunt formulate, unde sunt tipizate, suntem puși în imposibilitate de a elibera medicamentele, antibioticele. Deja este o mare discuție”, a declarat medicul chirurg, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net