Demolează Roata Mare după 60 de ani
Nu există copil din Bucureşti care să nu se fi dat în ea măcar o dată. Roata Mare, din Parcul Herăstrău, a devenit simbolul oraşului, în cei 60 de ani câţi au trecut de când a fost ridicată. Azi, însă, va fi demolată.
Au crescut cu ea atâtea generaţii. Din 1954 şi până astăzi, milioane de copii şi adulţi au văzut pământul cocoţaţi în Roata Mare, de la 30 de metri înălţime. Când ajungeau sus, simţeau că ating cerul, iar cele trei minute în care se învârteau parcă rămâneau pe loc.
Instalaţiile au început să fie demolate încă de ieri
Acum, Roata a rămas doar o amintire. Emblema parcului va fi demolată astăzi. "Trebuie oprit acest măcel. Roata face parte din acest parc. Mulţi îşi dădeau întâlnire aici. Fără ea, parcul va rămâne fără istorie", ne-a spus Marian Dinu, cel care este proprietarul parcului de distracţii din Herăstrău. Bărbatul spune că demolarea este ilegală, pentru că are la zi toate documentele.
"Plătesc impozit pe teren, iar aparatele sunt ale mele. Au venit cei de la ISCIR, le-au verificat şi au spus că sunt funcţionale. Se face o nedreptate", a continuat Dinu. Primăria Capitalei nu este de aceeaşi părere.
"În vederea înfrumuseţării şi modernizării zonei de agrement, inspectorii au început desfiinţarea instalaţiilor. Dino Park, în calitate de proprietar şi administrator, nu deţine nici un document legal de amplasare a acestora pe terenul aparţinând domeniului public.
Roata Mare este veche, are o uzură fizică ridicată, iar instalaţiile de agrement preluate de la fosta societate au o vechime de peste 30 de ani, unele dintre ele nefiind în stare de funcţionare", anunţă reprezentanţii Municipalităţii. Buburuzele, cursa de cai, pista de maşinuţe şi trambulinele au fost desfiinţate încă de ieri. În locul lor vor apărea altele noi.
"Se face o nedreptate. Am contestat decizia Primăriei în instanţă"
Marian Dinu, 60 de ani, proprietarul parcului de distracţii