Ce trebuie să pui în macaroanele cu brânză, să iasă cremoase în interior și crocante la exterior. Secretul știut doar de bucătarii de top

Ultima actualizare:

Macaroanele cu brânză sunt un fel de mâncare emblematică, care aduce aminte de copilărie și de mesele simple, dar gustoase. Fie că sunt dulci sau sărate, macaroanele cu brânză sunt iubite de mulți pentru gustul lor reconfortant și modul rapid în care pot fi preparate. Dar cum obținem acea textură perfectă, cremoasă în interior și crocantă la exterior? Iată secretele știute doar de bucătarii de top.

Macaroane cu brânză. Foto: arhiva.
Macaroane cu brânză. Foto: arhiva.

Ingrediente pentru 4 porții de macaroane cu brânză

- 500 grame de paste (macaroane, spaghete, fundițe, tăiței)
- 500 grame de brânză (caș, telemea, brânză de burduf, brânză proaspătă)
- 100 grame de unt
- 1 vârf de linguriță de sare

Cum se prepară. Pas cu pas

Puneți la fiert 2 litri de apă într-o cratiță mare, suficient de mare pentru a încăpea pastele. Adăugați un vârf de linguriță de sare și așteptați să dea în clocot.

Când apa fierbe, adăugați pastele. Pe măsură ce se înmoaie, apăsați-le ușor pentru a fi complet acoperite de apă. Fierbeți-le conform indicațiilor de pe ambalaj.

Când pastele sunt fierte, scurgeți-le bine de apă.

Prepararea cremei de brânză

Răsturnați pastele fierte într-un bol mare. Adăugați untul, rupt în bucăți mici pentru a se topi mai ușor.

Adăugați brânza rasă și amestecați bine până când se obține o consistență omogenă.

Cum obținem interior cremos și exterior crocant

Pentru a obține acea textură crocantă la exterior și cremoasă la interior, puteți opta pentru varianta la cuptor:

Fierbeți pastele cu un minut mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj. Amestecați pastele cu untul și brânza, dar folosiți doar jumătate din cantitatea de unt. Puneți amestecul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu puțin pesmet.

Coaceți la 180-190 de grade Celsius pentru 15-20 de minute, până când partea de sus se rumenește ușor.

Sfaturi suplimentare de la bucătari

Pentru varianta dulce: Nu folosiți brânză sărată. Adăugați 50-100 de grame de zahăr sau miere, după preferințe.

Pentru o budincă mai consistentă: Adăugați 2-3 ouă în amestecul de brânză și paste înainte de a le pune la cuptor. Ouăle vor ajuta la coagulare și vor da o textură mai fermă preparatului.

Macaroanele cu brânză sunt un preparat simplu, dar versatil, care poate fi adaptat după gustul fiecăruia. Secretul pentru a obține un rezultat perfect stă în echilibrul dintre ingredientele de calitate și tehnica corectă de preparare. Încercați aceste sfaturi și bucurați-vă de un fel de mâncare care vă va aduce aminte de copilărie, dar cu un gust și o textură demne de bucătarii de top. Spor la gătit și poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net