Escrocherie incredibilă! Cum a fost țepuit un polițist bucureștean

Ultima actualizare:

Prețurile enorme practicate pe litoralul românesc au speriat turiștii. Așa că escrocii au identificat o oportunitate.

În locul vilei din anunț, turiștii păgubiți au găsit un teren viran. Sursa: Replicaonline.ro
În locul vilei din anunț, turiștii păgubiți au găsit un teren viran. Sursa: Replicaonline.ro

„Vaca de muls” constă în plasarea unor oferte pe siteurile de anunțuri, pentru cazări inexistente. Practic, escrocii copiază pozele unor proprietăți de pe site-urile de imobiliare și încarcă anunțuri pentru cazări avantajoase, ilustrând cu pozele unor vile atrăgătoare.

Un polițist din București a căzut în plasa escrocilor

O ofertă de nerefuzat! Turiștii transferă un avans într-un cont și când ajung la destinație... țeapă!

Așa a pățit un polițist bucureștean. Omul a strâns un grup de mai mulți prieteni și, împreună, au pus la cale o vacanță pe litoral, în luna august, la „Vila Perla”, din Costinești, relatează publicația Replicaonline.

„Domnul respectiv ne-a cerut avans 1.500 de lei. Și am fost de acord. Până la urmă nu era foarte mult. Oricum vila pe cele 5 nopți costa 6500 de lei și am zis că nu strică să dăm niște bani mai devreme. Omul a cerut un buletin, ne-a făcut contract, totul cu foarte mare profesionalism”, a povestit polițistul pentru sursa citată.

Citește și: Pleci pe Litoral? Marea Neagră are cea mai infectă apă din Europa

Cum un amic de-al polițistului era prin Costinești, acesta l-a rugat să verifice vila. Când a ajuns la adresă... surpriză! În locul unității de cazare, acesta a descoperit „Perla”! La adresă era un teren viran.

Polițistul a contactat din nou țeparul, i-a spus că știe despre escrocherie, replica halucinantă a hoțului fiind: „Dacă tu crezi că îmi faci mie vreun rău că ai contul bancar… Mergeți la DIICOT. E prea bine gândit tot. Tu poți face ce vrei. Ședere plăcută la Constanța”.

Cum puteți să evitați asemenea țepe

Așadar, pentru a rămâne cu bugetul de vacanță intact, trebuie să țineți cont de câteva aspecte, atunci când doriți să închiriați o proprietate. În primul rând, aveți posibilitatea de a căuta numele vilei pe internet și pe site-uri de profil, Booking.com, TripAdvisor.com etc.

Harta Google, de exemplu, are înregistrate, de asemenea, multe unități de cazare, acestea având atât recenzii cât și poze încărcate de alți clienți, exact ca pe site-urile menționate anterior.

Funcția „streetview” a hărții Google vă permite, de asemenea, să verificați adresele. Astfel, veți putea să vedeți dacă exteriorul proprietății este identic cu cel din fotografii.

Citește și: Cele mai sexy posterioare din showbiz. Andreea Bănică, Anna Lesko şi Loredana Chivu fac furori pe internet

Mai mult, la încheierea unui contract cu o persoană fizică, evitați achitarea unui avans, până nu sunteți siguri că oferta este reală, chiar dacă respectivul vă trimite un contract însoțit de copia aparentă a unui act de identitate.

Polițistul din București nu ar fi depus plângere, întrucât „dauna” fiecărui membru al grupului de turiști țepuiți a fost de 100 de lei. Escrocul, însă, a încasat 1.500 de lei, în total, de la un singur grup! Probabil că veniturile ilicite ale acestuia sunt mult mai impresionante, dacă ne gândim câte persoane ar putea să îi pice în plasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net