Escrocherie incredibilă! Cum a fost țepuit un polițist bucureștean
Prețurile enorme practicate pe litoralul românesc au speriat turiștii. Așa că escrocii au identificat o oportunitate.
„Vaca de muls” constă în plasarea unor oferte pe siteurile de anunțuri, pentru cazări inexistente. Practic, escrocii copiază pozele unor proprietăți de pe site-urile de imobiliare și încarcă anunțuri pentru cazări avantajoase, ilustrând cu pozele unor vile atrăgătoare.
Un polițist din București a căzut în plasa escrocilor
O ofertă de nerefuzat! Turiștii transferă un avans într-un cont și când ajung la destinație... țeapă!
Așa a pățit un polițist bucureștean. Omul a strâns un grup de mai mulți prieteni și, împreună, au pus la cale o vacanță pe litoral, în luna august, la „Vila Perla”, din Costinești, relatează publicația Replicaonline.
„Domnul respectiv ne-a cerut avans 1.500 de lei. Și am fost de acord. Până la urmă nu era foarte mult. Oricum vila pe cele 5 nopți costa 6500 de lei și am zis că nu strică să dăm niște bani mai devreme. Omul a cerut un buletin, ne-a făcut contract, totul cu foarte mare profesionalism”, a povestit polițistul pentru sursa citată.
Citește și: Pleci pe Litoral? Marea Neagră are cea mai infectă apă din Europa
Cum un amic de-al polițistului era prin Costinești, acesta l-a rugat să verifice vila. Când a ajuns la adresă... surpriză! În locul unității de cazare, acesta a descoperit „Perla”! La adresă era un teren viran.
Polițistul a contactat din nou țeparul, i-a spus că știe despre escrocherie, replica halucinantă a hoțului fiind: „Dacă tu crezi că îmi faci mie vreun rău că ai contul bancar… Mergeți la DIICOT. E prea bine gândit tot. Tu poți face ce vrei. Ședere plăcută la Constanța”.
Cum puteți să evitați asemenea țepe
Așadar, pentru a rămâne cu bugetul de vacanță intact, trebuie să țineți cont de câteva aspecte, atunci când doriți să închiriați o proprietate. În primul rând, aveți posibilitatea de a căuta numele vilei pe internet și pe site-uri de profil, Booking.com, TripAdvisor.com etc.
Harta Google, de exemplu, are înregistrate, de asemenea, multe unități de cazare, acestea având atât recenzii cât și poze încărcate de alți clienți, exact ca pe site-urile menționate anterior.
Funcția „streetview” a hărții Google vă permite, de asemenea, să verificați adresele. Astfel, veți putea să vedeți dacă exteriorul proprietății este identic cu cel din fotografii.
Citește și: Cele mai sexy posterioare din showbiz. Andreea Bănică, Anna Lesko şi Loredana Chivu fac furori pe internet
Mai mult, la încheierea unui contract cu o persoană fizică, evitați achitarea unui avans, până nu sunteți siguri că oferta este reală, chiar dacă respectivul vă trimite un contract însoțit de copia aparentă a unui act de identitate.
Polițistul din București nu ar fi depus plângere, întrucât „dauna” fiecărui membru al grupului de turiști țepuiți a fost de 100 de lei. Escrocul, însă, a încasat 1.500 de lei, în total, de la un singur grup! Probabil că veniturile ilicite ale acestuia sunt mult mai impresionante, dacă ne gândim câte persoane ar putea să îi pice în plasă.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!