Fermierii anunță scumpiri în lanț din cauza caniculei! „Anul acesta o să avem o problemă foarte mare”

Temperaturile din această vară au fost dificile nu doar pentru oameni, ci și pentru recoltele fermierilor din țară. Seceta și canicula au făcut probleme serioase, iar acum porumbul deja se usucă pe câmp, iar copacii au rodit mult mai devreme. Acum, fermierii deja anunță posibile scumpiri majore, în acest an.

Seceta a afectat recolta de porumb din țară
Seceta a afectat recolta de porumb din țară

Canicula din acest an a dat complet peste cap ciclul de viață al culturilor agricole, iar situația deja este una gravă. În nord-vestul țării, culturile de porumb sunt calamitate în proporție de aproximativ 70%, spun agricultorii. În anii trecuți se putea obține o recoltă de 15 tone la hectar, însă, în acest an, fermierii speră să poată măcar să scoată măcar 3 tone.

Cel mai tragic este faptul că acest dezastru ar fi putut fi evitat, dacă încă ar fi mai funcționat sisteme de irigații din această zonă. Din păcate, acestea nu mai sunt funcționale de 40 de ani, iar în ciuda faptului că agricultorilor li s-a promis că aceste sisteme vor fi refăcute, în mod practic încă nu a fost făcut nimic. 

Mai mult decât atât, o parte din aceste culturi ajungea la animale, ca hrană. Acum, fermierii vor fi obligați să cumpere din străinătate, ori din alte zone unde recolta de porumb a fost mai bună.

Fermierii deja anunță scumpiri

Din păcate, aceste probleme vor duce, în final, la un preț mult mai ridicat al cărnii. Fermierii deja au anunțat că vor exista scumpiri, însă vor face tot posibilul pentru a nu crește prețurile cu mai mult de 10 - 20%. 

„Anul acesta o să avem o problemă foarte mare pentru furajarea animalelor. Avem un efectiv de 320 de capete de bovine, 300 de porci pe grajduri. Încă furajăm din recolta de anul trecut, cu care mai rezistăm undeva la vreo lună de zile. Practic furajarea să ne dea prețul la carne final, dar sperăm să reușim să îl ținem, 10-20% maximum să urcăm”, a declarat, potrivit Antena 3 CNN, fermierul Marian Lucaş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net