O fostă vilă a lui Nicolae Ceaușescu este scoasă la licitație! Autoritățile au mai încercat de trei ori să o vândă

Autoritățile scot la licitație vila din Oradea a lui Nicolae Ceaușescu, din nou. Proprietatea stă nefolosită încă din anul 2021, iar prețul acesteia a fost redus, de atunci. Vânzarea acestei vile a mai fost încercată de autorități de nu mai puțin de trei ori, însă aceasta nu s-a vândut nici până acum.

Vânzarea vilei s-a încercat și în trecut / foto: captură Digi24
Vânzarea vilei s-a încercat și în trecut / foto: captură Digi24

Vila lui Nicolae Ceaușescu din Oradea este scoasă la licitație de către autorități, pentru suma de aproape 700.000 de euro. Proprietatea se află într-o zonă centrală din Oradea, iar în timpul regimului comunist era folosită drept locuință de serviciu. Acum, această vilă este scoasă la licitație de către Consiliul Județean Bihor.

Construită în anul 1940, clădirea este o adevărată comoară arhitecturală, iar detaliile acesteia au fost conservate de-a lungul anilor. Cum vila nu a mai fost folosită din anul 2021, Consiliul Județean Bihor a decis să o scoată la licitație.

„Din 2021, această clădire nu mai este folosită, aici au muncit colegii noștri de la fonduri europene. Având în vedere că nu mai este folosită și generează costuri suplimentare cu întreținerea ei s-a decis scoaterea la licitație a acestui imobil, mai ales că toată activitatea Cosiliului Județean se va muta într-o clădire nouă”, a precizat, potrivit Digi 24, purtătorul de cuvânt CJ Bihor, Bianca Firezar.

Vila din Oradea a soților Ceaușescu este scoasă la vânzare

În ciuda frumuseții estetice a acestui loc, cât și a valorii sale istorice, nimeni nu pare interesat de a achiziționa clădirea. Autoritățile au încercat deja de trei ori să vândă vila, însă niciodată nu s-a putut găsi un cumpărător. Aceasta este cea de-a patra încercare.

„Este o vilă de mari dimensiuni, cu mai multe încăperi conform proiectului, cu bucătărie și cameră de serviciu la subsol, ea a fost puțin extinsă și puțin modificată în perioada interbelică”, spune consilierul la direcția județeană de Cultură Bihor, Mircea Pașca, potrivit sursei citate. Acum, autoritățile speră să poată vinde vila, a cărui preț a scăzut semnificativ, în urma încercărilor eșuate de a o vinde. Ea nu a mai fost folosită din anul 2021.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net