Formula de calcul a vechimii în muncă, schimbată. Cine sunt românii care vor avea pensii mai mari

Schimbări majore sunt în pregătire în sistemul de pensii din România, odată cu anunțurile recente ale șefului Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu. Modificările vizează formula de calcul a vechimii în muncă și sunt menite să aducă beneficii semnificative unui segment de populație. Precizările vin în contextul eforturilor guvernamentale de eliminare a inechităților din sistemul public de pensii.

Pensii. Foto: arhiva.
Pensii. Foto: arhiva.

Calculul vechimii în muncă

Potrivit noilor reglementări, vechimea în muncă nu va mai fi calculată doar în funcție de perioada de contribuție, ci va include și alte elemente, precum primele în bani, al 13-lea salariu și orele suplimentare prestate. Aceste schimbări vor afecta în mod direct vechimea în muncă a celor care urmează să se pensioneze începând cu luna septembrie, odată cu finalizarea procedurilor de recalculare a pensiilor.

Care este noua formulă de calcul a pensiilor

O altă modificare esențială intră în vigoare începând cu luna septembrie și privește formula de calculare a pensiilor. Astfel, veniturile seniorilor vor fi calculate prin înmulțirea punctului de referință cu numărul total de puncte acumulate de salariat pe durata perioadei de contributivitate. În această ecuație, vor fi incluse și sporurile, orele suplimentare, precum și cotele de contribuții livrate către bugetul de asigurări sociale.

Precizări ale președintelui Casei de Pensii

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a subliniat importanța includerii sporurilor în calculul vechimii și pensiilor. Această măsură vine ca răspuns la angajamentul Guvernului de a elimina inechitățile din sistemul public de pensii. Noua formulă de calcul a fost concepută pentru a recompensa munca și contribuția pe termen lung a salariaților, aducând beneficii semnificative viitorilor pensionari.

De ce toate aceste modificări

Schimbările aduse formulei de calcul a vechimii și pensiilor reprezintă un pas important în direcția eliminării inechităților din sistemul de pensii din România. Aceste modificări vor aduce beneficii semnificative viitorilor pensionari, recunoscând astfel efortul și contribuția lor la sistemul de asigurări sociale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net