Guvernul a blocat posturile, dar face angaj─âri pe band─â

A┼ča cum anun┼úase, Guvernul Ciuc─â a aprobat, ├«n ┼čedin┼úa de joi, blocarea angaj─ârilor la stat de la 1 iulie, dar ├«n bunul stil rom├ónesc au ap─ârut ┼či excep┼úii. S-a decis continuarea procedurilor aflate ├«n derulare pentru ocuparea posturilor pentru care au fost demarate deja concursuri. A┼ča c─â, cine trebuie va fi angajat pe un post c─âldu┼ú ÔÇ×la statÔÇŁ.

image
Deși aparatul de stat este foarte stufos, în continuare se fac angajări. Foto: adevarul

Ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din administra┼úia public─â a fost suspendat─â pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie 2022, dar se mai pot face angaj─âri dac─â sunt demarate deja concursuri. ├Än acela┼či timp s-a dat o alt─â ordonan┼ú─â de urgen┼ú─â prin care se urgenteaz─â organizarea de concursuri-fulger, adic─â derulate ├«n maxim dou─â s─âpt─âm├óni, nu dou─â luni.

Cite╚Öte ╚Öi: Noi propuneri fiscale din partea Guvernului Ciuc─â 

Potrivit informa┼úiilor ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ, exact joi, ├«n ziua aprob─ârii OUG de suspendare a angaj─ârilor, Ministerul Justi┼úiei a anun┼úat organizarea unui concurs pentru ocuparea a 114 posturi pentru consilier de proba┼úiune. Mai mult, ├«n urm─â cu o s─âpt─âm├ón─â, acela┼či minister anun┼úase c─â Administra┼úia Na┼úional─â a Penitenciarelor scoate la concurs 62 de posturi vacante de conducere, de ┼čef de tur─â.

Tot joi, Ministerul Afacerilor Externe a scos la concurs 23 de posturi de execu┼úie ├«n domeniul Rela┼úii interinstitu┼úionale, culturale ┼či comunicare. Acest demers are loc la doar c├óteva zile de c├ónd ziarul ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ a ar─âtat c─â MAE are concursuri noi pentru nu mai pu┼úin de 152 de posturi.

Ministerul Finan┼úelor a lansat ┼či el o serie de apeluri publice de depunere a dosarelor pentru concursuri, fiind disponibile 37 de posturi din mai multe direc┼úii, care a┼čteapt─â s─â fie ocupate. La Ministerul Dezvolt─ârii au fost scoase la concurs zilele acestea doar 13 posturi, dintre care dou─â de ┼čef serviciu.

Noi angaj─âri ┼či la Ministerul Muncii, condus de Marius Bud─âi, care organizeaz─â concursuri pentru func┼úiile vacante de ata┼čat pe probleme de munc─â ┼či sociale din cadrul Corpului Ata┼ča┼úilor pe Probleme de Munc─â ┼či Sociale. Nu men┼úioneaz─â c├óte posturi, dar afl─âm c─â e vorba de ┼ú─âri ca Marea Britanie, Israel, Emiratele Arabe Unite, Austria, Fran┼úa, Italia, Suedia, Germania. 

Vezi și: De ce s-a întâlnit Nicolae Ciucă cu Volodimir Zelenski

De asemenea, la Ministerul Transporturilor a fost lansat apelul pentru 11 funcţionari la Direcţia Generală Programe Europene Transport, tot de zilele acestea. Iar potrivit ultimei note de fundamentare a hotărârii de reorganizare a instituţiei, numărul celor care vin să lucreze pe PNRR ar trebui să fie de 69 de persoane, ceea ce înseamnă că, potrivit aritmeticii, încă peste 50 de persoane ar urma să completeze posturile vacante.

Nimic nu bate ├«ns─â Ministerul Investi┼úilor ┼či Proiectelor Europene care s-a reorganizat la finalul lunii mai, pentru a m─âri num─ârul posturilor cu 500. Cu toate acestea, la aceast─â institu┼úie ├«nc─â nu au ├«nceput concursurile-fulger pentru selec┼úie. Dar nu e timpul trecut!

Ciuc─â ┬źsperie┬╗ pre┼úurile cu ┬źOrdonan┼úa speculei┬╗

image

├Än fa┼úa avalan┼čei scumpirilor la combustibil ┼či energie, guvernul Ciuc─â a contraatacat cum nu te-ai fi a┼čteptat. Cu ÔÇ×Ordonan┼úa speculeiÔÇŁ! Documentul ├«┼či propune s─â ajute organele de control s─â sanc┼úioneze ÔÇŁpre┼úurile nesim┼úiteÔÇŁ sau ├«n┼úelegerile de tip cartel. ÔÇŁOrdonan┼úa speculeiÔÇŁ permite autorit─â┼úilor, ├«n situa┼úii excep┼úionale, s─â intervin─â ┼či s─â corecteze ├«n timp real comportamente inadecvate ale comercian┼úilor sau produc─âtorilor de bunuri ┼či prestatorilor de servicii.

Ce ├«nseamn─â ÔÇ×situa┼úii excep┼úionaleÔÇŁ sau care sunt bunurile al c─âror pre┼ú va fi monitorizat, urmeaz─â a fi l─âmurit ├«ntr-o lege urm─âtoare.

ÔÇ×Aceast─â ordonan┼ú─â nu este aplicabil─â pre┼úului produselor alimentare acum, pentru c─â nu trecem printr-o criz─â de o gravitate at├ót de mare, ├«nc├ót s─â se impun─â emiterea unei astfel de hot─âr├óri de Guvern(ÔÇŽ) Lista bunurilor ale c─âror pre┼úuri vor fi monitorizate anti-specul─â va fi ├«ntocmit─â la recomandarea Ministerului Economiei ┼či a altor institu┼úii sau ministere care au competen┼ú─â ├«n materie, ├«n func┼úie evident de criza care va veniÔÇŁ, a precizat dup─â ┼čedin┼úa de guvern Dan Virgil Pascu, vicepre┼čedintele Consiliului Concuren┼úei citat de news.ro.

El a subliniat că hotărârea de Guvern poate fi emisă pentru o perioadă limitată de timp, de 6 luni , care poate fi prelungită succesiv pentru perioade de câte 3 luni.

Ajutoare pentru IMM-uri ┼či cultivatorii de struguri ┼či cartofi

O alt─â ordonan┼ú─â de urgen┼ú─â dat─â de Executiv se refer─â la ajutoare pentru IMM-uri, iar bugetul alocat este de 400 de milioane de euro dup─â cum a declarat ministrul Investi┼úiilor ┼či Proiectelor europene, Marcel Bolo┼č.

├Än sf├ór┼čit, Guvernul a aprobat ├«n ┼čedin┼úa de joi un program pentru ajutorarea cultivatorilor de struguri de mas─â, ├«n valoare de 15 milioane de lei ┼či altul pentru cultivatorii de cartofi.

  Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula