În România se construiește o mânăstire la fel ca cea de pe Athos, unde vor fi slujbe la lumina lumânării și rânduieli ca pe Sfântul Munte. Construcția deja a început

Un loc cu o importantă însemnătate spirituală urmează să fie ridicat în țara noastră. Este vorba despre o mânăstire ce urmează să aibă hramul Sfântului Neagoe Vodă Basarab, cât și aceleași rânduieli ca la Muntele Athos.

Noua mânăstire este ridicată în județul Argeș
Noua mânăstire este ridicată în județul Argeș

Această mânăstire urmează să fie ridicată în localitatea Vlădești, din județul Argeș, iar traiul călugărilor ce vor ajunge aici va fi similar cu al celor de pe Muntele Athos. Nu urmează să existe electricitate la această biserică, iar slujbele se vor face la lumina lumânării, urmând astfel rânduiala athonită.

O particularitate a mânăstirilor athonite este faptul că acestea sunt înconjurate de ziduri groase, având și un turn principal de control. Structura care urmează să fie ridicată la Vlădești urmează să aibă, pe lângă curtea principală unde pot intra atât credincioșii, cât și credincioasele, și un Avaton. Practic, acest lucru înseamnă că va exista o parte a mânăstirii unde nu vor avea acces decât monahii, pentru a putea avea parte de liniște. Acesta ar urma să fie amplasat chiar în spatele mânăstirii.

Mânăstirea impresionantă construită în județul Argeș

Nu va fi electricitate la mânăstire
Nu va fi electricitate la mânăstire

Motivul pentru care s-a decis ca această nouă mânăstire să poarte hramul Sfântului Neagoe Vodă Basarab a fost faptul că acesta a făcut numeroase donații către Muntele Athos, cât și ctitorii.

În plus, el a fost și călugăr isihast, iar de-a lungul vieții a avut o influență puternică asupra istoriei și culturii Bisericii Române. Astfel, datorită influenței pe care a avut-o asupra vieții religioase, s-a decis ca noua mânăstire să poarte hramul Sfântului Neagoe Vodă Basarab.

Nu va fi electricitate la noua mânăstire

Muntelui Athos i se mai spune și Sfântul Munte, el fiind cunoscut și respectat de către toți creștinii ortodocși. Acest loc are o istorie ce se întinde de-a lungul a mai bine de un mileniu și poate fi găsit în nordul Greciei, în peninsula care poartă tot numele de Athos.

Călugării de aici trăiesc în condiții modeste, iar accesul femeilor este complet interzis, în timp ce bărbații au nevoie de o permisiune specială pentru a vizita acest loc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
pisica rosie a murit 33 ani profimedia jpg
paper 2588827 1280 jpg
obiect de tezaur unicat descoperit in olt   foto arhiva Adrian laurentiu manea (1) jpeg
inundatii galati   foto FB costel fotea7 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net