Marșul Unirii la Alba Iulia. AUR a acaparat evenimentul. Suma uluitoare plătită de George Simion către CFR pentru trenul închiriat de Ziua Națională a României

Ultima actualizare:

Alba Iulia, Ziua Națională a României. Tradiționalul Marș al Unirii a marcat începutul evenimentelor de Ziua Națională la Alba Iulia, dar acesta pare să fie în umbra controverselor legate de implicarea AUR și prezența lui George Simion. Desfășurat în această dimineață, marșul a adunat mii de participanți, totuși a fost sub estimarea președintelui AUR.

George Simion, la Alba Iulia. Foto: Inquam.
George Simion, la Alba Iulia. Foto: Inquam.

Marșul Unirii, acaparat de partidul politic AUR

Marșul Unirii, care în trecut a fost organizat de studenții basarabeni susținători ai unirii Basarabiei cu România, a fost recent acaparat de partidul politic AUR. Printre participanți se numără membri și simpatizanți AUR, dar și români din Diaspora Europeană, veniți special pentru a lua parte la evenimentele din Cetatea Alba Carolina.

Încă de la primele ore ale dimineții, un grup s-a adunat în zona Gării Alba Iulia, așteptând trenul închiriat de AUR pentru a transporta aproximativ 400 de membri de partid din București, condus de George Simion.

Delimitarea Diasporei Europene

Chiar dacă au participat la eveniment, membrii Diasporei Europene s-au distanțat întotdeauna de implicarea politică a AUR. George Simion a subliniat că la acest eveniment au fost interzise însemnele politice, încercând să evidențieze natura non-partizană a evenimentului: ”Este o zi a unității naționale, sunt bineveniți și PSD-iști și PNL-iști alături de noi”.

Lozinci patriotice

Partidul Aur la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Foto: Inquam.
Partidul Aur la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Foto: Inquam.

Participanții au scandat lozinci precum ”Basarabia e România!” și au evidențiat prin cântece sprijinul lor pentru unirea Basarabiei cu România. Totuși, atmosfera a fost umbrită de controversele legate de politică și prezența AUR.

AUR a plătit suma de 35.000 de euro către CFR Călători pentru închirierea trenului

Partidul Aur la Alba Iulia, de 1 decembrie. Foto: Inquam.
Partidul Aur la Alba Iulia, de 1 decembrie. Foto: Inquam.

Potrivit clubferoviar.ro, AUR a plătit suma de 35.000 de euro către CFR Călători pentru închirierea trenului care a transportat membrii partidului de la București la Alba Iulia. Această sumă a stârnit și ea dezbateri cu privire la cheltuielile implicate într-un eveniment de acest gen.

Evenimentul, care în mod tradițional ar trebui să aducă oamenii împreună pentru a celebra unitatea națională, pare să fie marcat și de tensiuni politice și controverse legate de influența politică asupra unui moment dedicat istoriei și identității naționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net