Moment istoric: se deschide Autostrada de Centură București! Câți kilometri vor putea fi folositiți

Miercuri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat deschiderea circulației pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Nord, între nodul rutier DN1 și nodul rutier A3 (Autostrada București - Ploiești), începând cu ora 15:00.

Se mai dau niște kilometri de autostradă în folosință / foto: Cristian Pistol Facebook
Se mai dau niște kilometri de autostradă în folosință / foto: Cristian Pistol Facebook

„Mâine, de la ora 15:00, se va permite circulația pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Nord, între nodurile rutiere DN1 și A3 (Autostrada București - Ploiești). Din cei 19 km finalizați, vom putea circula momentan pe aproximativ 10 km. Anul viitor, după finalizarea legăturii cu lotul 3, A0 Nord, vom putea circula ca pe o autostradă pe 21 km între DN1 și DN2”, a precizat Pistol pe pagina sa de Facebook.

Se deschide traficul pe primul tronson din Autostrada de Centură București

Construcția efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în august 2022 și s-a finalizat cu 7 luni mai devreme decât termenul contractual.

Asociația firmelor românești, SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, a avut la dispoziție suma de 831,92 milioane de lei (fără TVA), finanțată prin Programul Transport (PT).

„Deschiderea circulației va avea loc fără ceremonii speciale, așa cum v-am obișnuit”, a adăugat Pistol.

În ultimul timp, autoritățile și-au exprimat angajamentul pentru infrastructura României, estimând finalizarea a nu mai puțin de 2000 de kilometri de autostradă până în 2030.

Doar 10 kilometri din Autostrada Bucureștiului A0 pot fi utilizați

Deși UMB a finalizat proiectul cu 7 luni înainte de termen, din cei 19 kilometri ai lotului dintre DN 1 și DN 2, se va putea circula doar pe 10 kilometri, începând de la DN 1 în zona Corbeanca până la Autostrada A3 București-Ploiești.

Acest lucru se datorează lipsei conexiunii către DN 2, nodul rutier fiind inclus în lotul 3 Afumați-Pantelimon, care este în etapa de proiectare în cadrul contractului încheiat cu un constructor din China.

Autoritățile din domeniul transporturilor au asigurat că, până la finalul anului viitor, se va realiza conexiunea și cu DN 2, constructorii chinezi urmând să înceapă lucrările pentru cei 2 kilometri lipsă în primăvară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net