Puțini cunosc legea! Ce decizie s-a luat în cazul celor care dețin 2 mașini și 2 apartamente

Cei care posedă două mașini sau două apartamente, este important să fie conștienți că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe într-un an calendaristic va implica costuri suplimentare.

Cei care vând a doua mașină trebuie să se înregistreze ca plătitori de TVA / foto: Shutterstock
Cei care vând a doua mașină trebuie să se înregistreze ca plătitori de TVA / foto: Shutterstock

Conform unei legi mai puțin cunoscute în rândul românilor, dacă un individ vinde mai mult de un autovehicul sau imobil pe parcursul unui an și depășește suma de 300.000 de lei pentru vânzare, este obligat să se înregistreze ca o entitate comercială și să plătească TVA.

Orice tranzacție care depășește un anumit prag este impozitată

Expertul contabil Cosmin Dumitrașcu a subliniat, potrivit BZI, că, din perspectiva impozitării, orice tranzacție care depășește un anumit prag nu mai este considerată o simplă vânzare ocazională, ci una continuă.

Pentru cei care doresc să vândă a doua locuință sau a doua mașină într-un an calendaristic, este necesar să se înregistreze ca plătitori de TVA conform prevederilor legii. În plus, proprietarii care închiriază locuințe trebuie să fie la curent cu obligațiile lor fiscale.

„Toate contractele de închiriere trebuie declarate la ANAF în termen de 30 de zile de la încheierea sau modificarea acestora. Veniturile din chirii sunt impozitate cu 10%, după deducerea unei cote de cheltuieli de 20%, fără a fi necesare documente justificative.

La impozitare, orice depășește o tranzacție pe an este considerată a nu fi o tranzacție ocazională, ci una continuă.”, a declarat Cosmin Dumitrașcu,

Cei care obțin venituri în plus trebuie să plătească contribuții la sănătate

Cei care obțin venituri peste un anumit prag sunt supuși și contribuției la sănătate. Este important să se respecte toate prevederile legale pentru a evita amenzi și penalități.

În plus, proprietarii de apartamente în blocuri trebuie să contribuie la costurile de întreținere și reparații comune.

Respectarea regulilor este esențială în viața la bloc, iar orice intervenție care afectează structura sau aspectul clădirii trebuie efectuată conform reglementărilor legale și cu autorizațiile corespunzătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net