Români, masca pe față! Unde și de când ar trebui aplicată, din nou, măsura

#Coronavirus

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări, miercuri , 20 iulie, despre revenirea măsurii obligatorii de purtare a măștii de protecție, în România.

Masca a revenit în unitățile sanitare. Noi avem o bază legală care permite fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pacienții, pentru prevenirea transmiterii infecțiilor nosocomiale, diverse infecții și aici includ și infecția cu coronavirus.

Măsura a revenit în unitățile medicale

E un ordin din anul 2016, ordinul 1101 care este disponibil în acest moment și își poate face efectul fără niciun fel de probleme la nivelul unităților sanitare. Dacă discutăm în general, masca trebuie purtată în spațiile închise, aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față, dar, în mod evident, dacă va există o situație care să pună sistemul de sănătate în pericol, în ceea ce privește gradul de absorbție al pacienților, fie COVID, fie alte patologii, sigur că noi vom prezenta această situație, iar Guvernul României va lua măsurile pe care le consideră necesare într-un astfel de context", a declarat ministrul Alexandru Rafila pentru DC Medical.

Citește și: Valul 6 COVID e aici! Primul oraş din România care intră în scenariul galben

Din păcate, scenariul s-ar putea repeta, întrucât statisticile nu arată deloc îmbucurător, precum în momentul în care s-a renunțat la purtarea măștii sau la alte măsuri de protecție, specifice contextului epidemiologic.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7.658 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 4.370 mai multe față de ziua anterioară.

Peste 7.600 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus

1.551 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.204 cu 72 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 136 persoane, cu 21 mai multe față de ziua anterioară.

Citete și: Atenție! Nu am scăpat de coronavirus, spun specialiștii OMS. Ne așteaptă o toamnă decisivă

Dintre cei 136 pacienți internați la ATI, 114 sunt nevaccinați.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

florin zalomir
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
FotoJet jpg
sotie Arsinel jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
Ana de Armas foto profimedia 0712797429 jpg
facturi
image
image
image
image
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Atac nuclear
ursul brun sursă foto: Gettyimages
image png
depresie anxietate ah np gso5m1nr c4 unsplash jpeg
colaj mormant elisabeta a II-a