Un nou caz de variola maimuţei în România! În ce oraș a fost depistat

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, este vorba de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Argeș, a anunțat Ministerul Sănătăţii. 

image
Un nou caz de variola maimuţei în România! În ce oraș a fost depistat

Pacientul a început să dezvolte simptome la data de 8 iulie, iar când s-a prezentat la clinică medicală, analizele au demonstrat că este infectat cu variola maimuței. 

Bărbatul a rămas internat într-un spital din Argeș și a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea persoanelor cu care a intrat în contact. Acesta este al 15-lea caz de variola maimuței, depistat în România. 

La data de 13 iunie a fost înregistrat primul caz de variola maimuței, a fost vorba de un bărbat din Capitală, internat imediat și plasat în izolare, sub supraveghere medicală.  

 Era vorba de un tânăr de 26 de ani din Capitală, care nu a avut simptome foarte grave. 

Ce este «variola maimuței», comparativ cu variola obișnuită

Variola maimuței este un virus ce se transmite de la om de la animale, cu simptome similare celor observate în trecut la pacienții cu variolă, deși clinic este mai puțin severă. Odată cu eradicarea variolei în 1980 și încetarea ulterioară a vaccinării împotriva variolei, variola maimuței a devenit cel mai important virus transmisibil de la animal la om.

Variola maimuței este mai frecventă în Africa centrală și de vest, adesea în apropierea pădurilor tropicale și a apărut din ce în ce mai mult în zonele urbane. Gazdele animale includ o serie de rozătoare și primate non-umane, notează cdc.gov

Când a fost descoperită «variola maimuței» 

Variola maimuței a fost descoperită în 1958, când au apărut două focare de boală asemănătoare variolei, în colonii de maimuțe ținute pentru cercetare. În ciuda faptului că este numită „variola maimuței”, sursa bolii rămâne necunoscută. Cu toate acestea, rozătoarele africane și primatele non-umane (cum ar fi maimuțele) pot reprezenta o sursă de infectare pentru oameni. 

Primul caz de variola maimuței, depistat în urmă cu 50 de ani

Primul caz de variola maimuței a fost depistat la om în 1970. Înainte de focarul din 2022, variola maimuței a fost raportată la oameni din mai multe țări din Africa Centrală și de Vest. Anterior, aproape toate cazurile de variola maimuței la oamenii din afara Africii erau legate de călătoriile internaționale în țările în care boala apare în mod obișnuit. Aceste cazuri au avut loc pe mai multe continente.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
juriul Te cunosc de undeva! jpg
vasile muraru alexandru arsinel png
Radu Mirică s-a sinucis
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP