Un nou caz de variola maimuţei în România! În ce oraș a fost depistat

Ultima actualizare:

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, este vorba de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Argeș, a anunțat Ministerul Sănătăţii. 

Un nou caz de variola maimuţei în România! În ce oraș a fost depistat
Un nou caz de variola maimuţei în România! În ce oraș a fost depistat

Pacientul a început să dezvolte simptome la data de 8 iulie, iar când s-a prezentat la clinică medicală, analizele au demonstrat că este infectat cu variola maimuței. 

Bărbatul a rămas internat într-un spital din Argeș și a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea persoanelor cu care a intrat în contact. Acesta este al 15-lea caz de variola maimuței, depistat în România. 

La data de 13 iunie a fost înregistrat primul caz de variola maimuței, a fost vorba de un bărbat din Capitală, internat imediat și plasat în izolare, sub supraveghere medicală.  

 Era vorba de un tânăr de 26 de ani din Capitală, care nu a avut simptome foarte grave. 

Ce este «variola maimuței», comparativ cu variola obișnuită

Variola maimuței este un virus ce se transmite de la om de la animale, cu simptome similare celor observate în trecut la pacienții cu variolă, deși clinic este mai puțin severă. Odată cu eradicarea variolei în 1980 și încetarea ulterioară a vaccinării împotriva variolei, variola maimuței a devenit cel mai important virus transmisibil de la animal la om.

Variola maimuței este mai frecventă în Africa centrală și de vest, adesea în apropierea pădurilor tropicale și a apărut din ce în ce mai mult în zonele urbane. Gazdele animale includ o serie de rozătoare și primate non-umane, notează cdc.gov

Când a fost descoperită «variola maimuței» 

Variola maimuței a fost descoperită în 1958, când au apărut două focare de boală asemănătoare variolei, în colonii de maimuțe ținute pentru cercetare. În ciuda faptului că este numită „variola maimuței”, sursa bolii rămâne necunoscută. Cu toate acestea, rozătoarele africane și primatele non-umane (cum ar fi maimuțele) pot reprezenta o sursă de infectare pentru oameni. 

Primul caz de variola maimuței, depistat în urmă cu 50 de ani

Primul caz de variola maimuței a fost depistat la om în 1970. Înainte de focarul din 2022, variola maimuței a fost raportată la oameni din mai multe țări din Africa Centrală și de Vest. Anterior, aproape toate cazurile de variola maimuței la oamenii din afara Africii erau legate de călătoriile internaționale în țările în care boala apare în mod obișnuit. Aceste cazuri au avut loc pe mai multe continente.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net