România a fost dată în judecată de Pfizer. Ce sumă cere pentru vaccinurile comandate în pandemie

România a fost dată în judecată de către cei de la Pfizer – BioNTech! Se pare că aceștia doresc să oblige țara noastră să achite toate vaccinurile anti-Covid pe care autoritățile le-au cumpărat în urma protocolului semnat în anul 2021.

Noi probleme din cauza vaccinurilor cumpărate în pandemie / foto: Shutterstock
Noi probleme din cauza vaccinurilor cumpărate în pandemie / foto: Shutterstock

Noi probleme pentru autoritățile din România! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, se pare că Pfizer – BioNTech a dat în judecată statul român! Aceștia declară că doresc să facă țara noastră să își respecte angajamentele luate în timpul pandemiei, în 2021, când autoritățile au comandat vaccin anti-Covid.

Se pare că decizia luată de către cei de la Pfizer – BioNTech nu a fost una bruscă. Mai multe discuții ar fi avut loc între reprezentanți ai statului român și compania farmaceutică, însă, din păcate, se pare că acestea nu au putut rezolva problema.

„Pfizer și BioNTech cred că este important ca toate părțile implicate să își respecte obligațiile contractuale, în baza acordului care a facilitat succesul răspunsului European la pandemia COVID-19”, a comunicat compania, potrivit sursei citate.

România a fost dată în judecată

Acțiunea juridică a celor de la Pfizer – BioNTech nu este prima de acest gen. Anul trecut, în luna noiembrie, compania farmaceutică a dat în judecată Polonia, pentru achitarea a 60 de milioane de doze de vaccin pe care statul polonez le-a comandat. În decembrie 2023, Ungaria a fost și ea dată în judecată, din același motiv.

Procurorii DNA deja au cerut atât Președinției, cât și Senatului, să aprobe urmărirea penală a fostului premier Florin Cîțu, cât și a foștilor miniștrii ai sănătății, Oana Mihăilă și Vlad Voiculescu. Motivul pentru care cei de la DNA doresc să îi cerceteze pe cei trei este un dosar privind cumpărarea vaccinurilor anti-Covid, în timpul pandemiei.

Autoritățile îi cercetează pe cei trei pentru abuz în serviciu, cât și pentru complicitate la abuz în serviciu. Ei ar fi aprobat achiziționarea a zeci de milioane de doze de vaccin, în ciuda faptului că România avea deja numărul necesar. Prejudiciul adus de aceste achiziții ar ajunge la peste un miliard de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net