Schimbări meteo majore în România! Un ciclon puternic va lovi țara noastră

Ciclonul care a provocat daune semnificative în Slovenia se îndreaptă și spre țara noastră, iar prognoza meteo anunță temperaturi cu 15 grade Celsius mai mici, cât și furtuni puternice. Din păcate, nu vom avea ocazia să ne obișnuim că vremea ceva mai răcoroasă, deoarece spre finalul săptămânii, canicula ve reveni în forță în România.

Furtunile au făcut prăpăd în Slovenia / foto: Profimedia
Furtunile au făcut prăpăd în Slovenia / foto: Profimedia

Valul de caniculă care a adus temperaturi insuportabile de-a lungul țării noastre, cât și a unor părți însemnate din Europa, va fi înlocuit de un ciclon care deja a produs pagube semnificative în Slovenia. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, meteorolgii ne avertizează că trebuie să ne pregătim pentru furtuni puternice, cât și temperaturi cu 15 grade Celsius mai mici. Din păcate, spre finalul săptămânii, vremea va redeveni una fierbinte, iar canicula se va face din nou simțită.

„În continuare suntem sub influența unui transport de aer mai rece, un transport de aer nu doar la suprafață, ci și în atmosfera medie, astfel încât în următoarele zile, în majoritatea zonelor din țară vom avea temperaturi mai răcoroase decât cele cu care am fost obișnuiți până acum. Avem toată gama de fenomene care însoțesc instabilități puternice. Este o situație în care România este la contactul a două mase de aer cu temperaturi opuse”, a declarat, confrom sursei, Roxana Bojariu, din partea ANM.

Temperaturile vor fi cu 15 grade mai scăzute

Mâine (8 august), se pare că trebuie să ne așteptăm la vreme răcoroasă, cu ploi în zona de nord-est, cât și în ariile montane ale țării. Temperaturile maxime nu ar trebui să depășească valoarea de 26 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 6 și 16 grade.

Dacă vă numărații printre locuitorii Caitalei, ei bine, trebuie să știți că meteorolgii se așteaptă să plouă slab în primele ore ale zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Miercuri, se așteaptă ca temperatura în București să urce la 28 de grade, iar minima va fi între 12 și 15 grade Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net