Tânărul înjunghiat la Craiova a fost scos de la terapie intensivă. Ies la iveală noi detalii

Ultima actualizare:

Au venit vești bune de la Craiova, acolo unde tânărul înjunghiat în Grădina Botanică a ieșit de la terapie intensivă. Băiatul este stabil și a fost transferat în secția de Chirurgie Toracică.

Au venit vești bune de la Craiova Foto: Facebook
Au venit vești bune de la Craiova Foto: Facebook

Pacientul este conștient 

„Pacientul conştient, cooperant, stabil respirator şi hemodinamic, este transferat din clinica ATI în cea de Chirurgie Toracică a spitalului nostru, acolo unde îşi va continua tratamentul. Evoluţia a fost favorabilă! Iată că eforturile colegilor noştri care au supravegheat, îngrijit şi tratat pacientul, încă de la locul unde a suferit agresiunea şi până în acest moment, nu au fost în zadar!”, au anunţat luni, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, scrie Observatornews.ro. 

Băiatul a fost internat la ATI

Duminică, oficialii unităţii sanitare anunţaseră că acesta este conştient, stabil respirator şi hemo-dinamic, primeşte în continuare tratament complex şi susţinut de terapie intensivă, fiind supravegheat şi monitorizat atent permanent.

În primă fază, prognosticul a fost rezervat, el ajungând în stare extrem de gravă la spital şi fiind sedat. Joi, reprezentanţii spitalului informau că evoluţia stării sale de sănătate poate fi imprevizibilă.

Atacatorul a fost arestat pentru 30 de zile

Adolescentul de 17 ani, suspect de comiterea faptei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii îl acuză de omor şi tentativă de omor.

La data de 27.06.2023 organele de poliţie au fost sesizate cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orelor 16:00, doi tineri au fost înjunghiaţi în timp ce se aflau în Grădina Botanică din Craiova", au transmis procurorii.

Cum s-a întâmplat totul

În urma cercetărilor efectuate de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, respectiv ofiţeri de poliţie judiciară şi criminalişti din cadrul IPJ Dolj, a fost identificat autorul faptelor în persoana unui tânăr în vârstă de 17 ani-elev, care, în timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 centimetri, cu care a înjunghiat-o iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară”, au transmis procurorii.

Fata de 14 ani a decedat

Înainte de a muri, fata de 14 ani a fugit și a strigat după ajutor, însă nimeni nu a intervenit înainte să fie prea târziu. Mai mult, aceasta ar fi sunat și la 112 pentru a anunța că sunt atacați.

A reușit să spună doar:ainte de a muri, fata de 14 ani a fugit și a strigat după ajutor, însă nimeni nu a intervenit înainte să fie prea târziu. Mai mult, aceasta ar fi sunat și la 112 pentru a anunța că sunt atacați. A reușit să spună doar: „persoană înjunghiată". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net