Vești importante despre asigurările de locuințe! Cât vor fi nevoiți să plătească românii
Autoritățile vin cu alte vești proaste pentru proprietarii de locuințe! Aceștia vor fi nevoiți să plătească mai mult la polița de asigurare. Scumpirile vin în contextul creșterii generalizate a prețurilor pentru materialele de construcție, cât și a unei pieți imobiliare din ce în ce mai inaccesibile pentru majoritatea românilor.
Săptămâna vine cu noi vești proaste pentru proprietarii de locuințe, dar și pentru cei ce intenționează să își cumpere o casă în această perioadă: autoritățile cresc prețurile asigurărilor obligatorii în caz de dezastru natural, cum ar fi cutremur sau inundație. Acest proiect de lege deja a trecut de Parlament, fiind necesară doar promulgarea de către Președintele României, iar apoi publicarea în Monitorul Oficial, pentru ca schimbările să intre în vigoare.
Pe lângă creșterea prețurilor pentru asigurări, noile modificări prevăd și pedepse mai aspre ale tuturor persoanelor care sunt descoperite de către autorități că nu au încheiat contract de asigurare, fie că este vorba de locuințe din orașe sau sate. În acest moment, este doar o chestiune de timp până când aceste noi reglementări vor intra în vigoare, conform informațiilor oferite de realitatea.net.
În ciuda creșterii prețurilor, despăgubirile de care se poate beneficia rămân la fel
În ciuda creșterii sumelor care trebuie plătite de către proprietari, despăgubirile maxime de care pot beneficia aceștia, daca au nevoie, rămân la fel! Mai precis, este vorba de suma de 20.000 de euro, respectiv 10.000 de euro în cazul locuințelor construite din chirpici. Potrivit proiectului de lege, cei despre care autoritățile vor afla că nu au o asemenea asigurare, pot primi amenzi de până la 500 de lei.
În acest moment, un proprietar de locuință este nevoit să plătească 100 de lei (sau doar 50, în cazul locuințelor din chirpici) pentru asigurarea obligatorie în caz de dezastru. După ce noile schimbări vor intra în vigoare, această sumă urmează să crească la 130 de lei. Aceste schimbări vin în contextul unei pieți imobiliare din ce în ce mai inaccesibile pentru mulți dintre români.