Dezastru financiar pentru 1.000 români! Și-au cumpărat apartamente cu 140.000 de euro și le vând cu 90.000

Ultima actualizare:

Când și-au cumpărat apartament nu s-au gândit prin ce greutăți vor trece. 1.000 de oameni care au locuințe în Greenfield, complexul imobiliar din Nordul Bucureștiului, se plâng că drumul a devenit un chin. Ca să iasă din cartier au nevoie să aștepte zeci de minute, iar variante ocolitoare nu mai există. 

Oamenii își vând locuințele din Greenfield Foto:Pixabay.com
Oamenii își vând locuințele din Greenfield Foto:Pixabay.com

Cu noaptea-n cap. Aşa pleacă de acasă cei care locuiesc în complexul de lângă Pădurea Băneasa, în speranţa că nu vor mai pierde ore în şir în trafic. De prea puţine ori au noroc. O alee cu o bandă pe sens este acum unica lor variantă de ieşire din cartier. Doar că ies în Ilfov, scrie Observatornews.ro.

Mulţi au renunţat la maşină şi au făcut un compromis: ies din cartier, pe jos, prin pădure, până la Zoo Băneasa. ,,Ne adaptăm şi luăm un fâş pe noi şi mergem şi pe ploaie dacă e", povesteşte un bărbat pentru Observatornews.ro.

Oamenii circulă pe jos, prin pădure

Drumul prin pădure există de 50 de ani. Cât cartierul era în construcţie, dezvoltatorul l-a folosit legal. Obişnuiţi cu scurtătura, cei mutaţi în complex au continuat să o folosească şi după ce şantierul s-a închis. Un ONG de mediu l-a dat în judecată pe dezvoltator după ce acesta a pietruit 300 de metri de drum. Pe lângă asta, au reclamat şi poluarea pădurii. Instanţa le-a dat dreptate. 

,,Este fond forestier. Accesul în fond forestier este interzis", declară Mugurel Ghinescu, șeful Ocolului Silvic Bucureşti. Legea e clară, dar asta nu înseamnă că e şi dreaptă. ,,Şi drumul către Braşov trece prin pădure, pe Valea Prahovei. Nu cred că e problemă de poluare", mai spune acesta.

Care este, de fapt, disputa

 Primăria Generală ar fi trebuit să dea la schimb Ocolului Silvic un alt teren. ,,Am donat pădure în Sectorul 1, 6.000 mp, dublu faţă de 3.000 mp cât reprezintă suprafaţa întreagă a drumului în cauză",  spune un dezvoltator.  

Primăria trebuia doar să mai ceară schimbul şi să plătească o taxă. În urmă cu aproape trei ani, Primăria Generală i-a cerut Primăriei Sectorului 1 să o achite. Bani au fost mereu, dar nu s-a vrut, crede un consilier local Sector 1. ,,Stă în pixul primarului general să rezolve această problemă", adaugă un alt dezvoltator. 

Ce spune Nicușor Dan

Nicuşor Dan, la ultima şedinţă de Consiliu, din 2 martie 2023, a cerut o altă variantă. ,,Mă deranjează că se permanentizează un drum prin pădure, pe scurt. Colegii noştri au propus o soluţie care mie mi se pare perfect legală. Ocupare temporară, pe exact conturul acelui drum", a declarat primarul Capitalei.

Ne amintim că în 2018, Dan Tudorache, fostul edil al Sectorului 1, a bătut palma cu Ocolul Silvic şi şi-a asumat că va plăti o taxă de utilizare a drumului. 28.000 de lei pe an, ca drumul să rămână deschis. Numai că Ocolul Silvic nu a văzut niciun leu.  

Oamenii pleacă din Greenfield

Dezvoltatorul a dat în judecată primăria. De când drumul s-a închis, mulţi oameni din cartierul Greenfield vor să plece. O grămadă de apartamente au fost scoase la vânzare.

Anul trecut cumpărai două camere aici cu 140.000 de euro. Acum ai şanse să le găseşti şi la 90.000 de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net