Băutura delicioasă care e mai bună decât energizantele. Are numeroase beneficii pentru organism

Din păcate, ritmul de viață din zilele noastre este unul tot mai alert, așa că mulți dintre noi apelează la ajutorul cafelei, ori la diferitepe băuturi energizante, pentru a ne menține energia pe timpul zilei. Cu toate acestea, există o alternativă mult mai naturală și mai sănătoasă, care, pe deasupra, are și foarte puține calorii!

Zeama de la murături este mai utilă decât am crede / foto: Freepik
Zeama de la murături este mai utilă decât am crede / foto: Freepik

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, această băutură are și un conținut ridicat de vitamina C, calciu, dar și alți nutrienți extrem de utili corpului nostru! Mai precis, aceasta ar conține și electroliți, antioxidanți ce sunt absorbiți cu foarte mare ușurință de către organismul nostru!

Mai precis, este vorba despre simpla zeamă de murături, o băutura la care cu siguranță că niciunul dintre noi nu ne-am gândi că este atât de benefică! Cu toate acesta, ea este recomandată mai ales sportivilor, datorită faptului că atenua rapid durerile musculare. Mai mult decât atât, zeama de murături este utilă și pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge, după o masă copioasă.

Zeama de murături este mai utilă decât am crede

Cercetătorii ne spun faptul că zeama de la castraveții murați, ori cea de la varză, ar putea să amelioreze crampele musculare în aproximativ 85 de secunde! Acest lucru ar însemna că banala zeamă de la murături este mai eficientă decât băuturile energizante pe care le putem găsi pe rafturile magazinelor din țară.

În plus, această băutură naturală este și o sursă foarte bună de probiotice, adică bacterii extrem de benefice pentru sănătatea intestinului nostru. Un alt avantaj al acestei băuturi este faptul că poate fi foarte utilă pentru a calma crampele menstruale. Iar datorită faptului că este foarte sărată, zeama de la murături poate domoli pofta de alimente din zilele premergătoare menstruației.

Desigur, un lucru la care trebuie să avem grijă este faptul că diversele probleme de stomac, cum ar fi refluxul acid, se pot agrava dacă bem cantități prea mari din zeama de la murături. Această băutură nu este recomandată nici celor care au hipertensiune, ori probleme renale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net