Berea, pericol pentru sănătate! La ce boli te expui dacă o consumi des

Berea este printre cele mai populare băuturi din țara noastră! Anual, românii beau peste un miliard de litri. Această apreciere a acestui tip de băutură trece și dincolo de granițe, unde o mare parte din lume poate avea la masă o sticlă de bere. Însă, excesul poate avea consecințe grave, iar dacă sunteți printre cei care obișnuiesc să bea o bere în fiecare zi, organismul vostru poate suferi enorm.

Berea poate avea consecințe grave de sănătate, dacă este consumată zilnic
Berea poate avea consecințe grave de sănătate, dacă este consumată zilnic

Poate că mulți dintre noi privesc conținutul de alcool dintr-o sticlă de bere și consideră că efectele negative ale acesteia vor fi mult mai mici, în comparație cu alte băuturi precum whiskey sau vodka. De altfel, berea este și cea mai apreciată băutură din țara noastră, iar 40% dintre români beau măcar o bere pe săptămână, potrivit informațiilor oferite de către revista-piata.ro.  Cu toate acestea, dacă beți chiar și o bere pe zi, corpul vostru va suferi enorm.

În primul rând, veți observa, destul de repede, în aceste condiții, că veți dezvolta renumita „burtă de bere”. Această băutură are un conținut foarte mare de calorii, iar atunci când ne îngrășăm din cauza alimentației, kilogramele sunt distribuite uniform pe corp, în cazul berii, grăsimea se pune, în principal, pe abdomen. Aceasta este mai periculoasă și mai greu de eliminat decât bănuim.

Inima și rinichii vor fi în pericol din cauza berii

Dacă suntem consumatori obișnuiți de bere, trebuie să știm că aceasta va crește riscul de tensiune arterială ridicată, cât și de diabet și atac cerebral. Deși o simplă sticlă de bere ocazională nu vă va pune în pericol, consumul regulat, ori, în cantități mari, reprezintă un factor negativ semnificativ, pentru sănătatea voastră.

Un alt risc asociat consumului zilnic de bere sunt bolile de rinichi, care pot fi provocate de alcool. Dacă problema persistă, în cele din urmă, puteți dezvolta pietre la rinichi, sau chiar insuficiență renală. Iar pe lângă toate aceste probleme, un alt factor la care poate că nu mulți dintre noi se pot gândi, este faptul că somnul nostru va avea de suferit din cauza berii. Nu este exclus ca cei ce consumă alcool în mod regulat să se confrunte cu episoade de insomnie.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net