Ce se întâmplă cu electricienii concediați din cauza consumului de alcool. Instanța a decis

Ultima actualizare:

O firmă spaniolă a greșit să concedieze un electrician pentru consumul de alcool în timpul zilei de lucru, potrivit instanței.

Înalta Curte a constatat că firma de electricitate nu a dovedit că bărbatul era beat. Foto: Click.
Înalta Curte a constatat că firma de electricitate nu a dovedit că bărbatul era beat. Foto: Click.

Firma de electricitate nu a oferit motive suficiente pentru concedierea angajatului

Înalta Curte a constatat că firma de electricitate nu a dovedit că bărbatul era beat după ce a fost văzut consumând bere, vin și coniac la prânz, scrie The Guardian.

Un tribunal spaniol a hotărât că o companie a greșit să concedieze un electrician care ar fi băut mai mult de trei litri de bere într-o zi, pentru că nu a dovedit că acest consum l-a dus „în stare de ebrietate” sau în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea.

Înalta instanță din regiunea de sud-est a Murciei a constatat că firma de electricitate nu a oferit motive suficiente pentru concedierea bărbatului și i-a ordonat să reintegreze lucrătorul concediat sau să îi plătească despăgubiri în valoare de 47.000 de euro (42.000 de lire sterline). De asemenea, a menționat că firma nu a luat în considerare efectul pe care l-ar fi putut avea vara caldă murciană asupra băuturii bărbatului.

Bărbatul concediat lucrase pentru firmă timp de 27 de ani

Bărbatul, care lucrase pentru companie timp de 27 de ani, a fost concediat în septembrie 2021, după ce un detectiv privat, angajat chiar de către angajatorii acestuia, l-a urmărit și l-a văzut, de mai multe ori, consumând alcool. Potrivit scrisorii sale de concediere, pe 5 iulie, bărbatul și unul dintre colegii săi au fost observați oprindu-se pentru a bea o băutură la un bar - la ora 8.27 – deși detectivul nu a precizat dacă licoarea respectivă fusese alcoolică. La prânz, în acea zi, cei doi au cumpărat o pâine, ceva mâncare, patru cutii de bere San Miguel și o sticlă de un litru de bere Estrella. Mai târziu, în aceeași după-amiază, bărbatul a fost văzut bând o altă cutie de bere. Puțin înainte de ora 18.30, a fost iar surprins cumpărând și consumând o altă cutie de bere înainte de a se întoarce la sediul companiei din Murcia pentru a lăsa duba acolo.

Șapte litri de bere între mijlocul dimineții și sfârșitul pauzei de prânz

Două săptămâni mai târziu, el și doi colegi au fost văzuți bând în total șapte litri de bere între mijlocul dimineții și sfârșitul pauzei de prânz. Mai târziu, tot în acea zi, bărbatul a fost văzut consumând două cutii de 330 ml de Heineken înainte de a bea o altă cutie de bere și de a se întoarce la birourile companiei. Șase zile mai târziu, a fost văzut bând o sticlă de bere de 330 ml înainte de prânz, înainte de a consuma trei pahare de vin roșu la masă, urmate de un shot de tescovină.

În scrisoare se informa că bărbatul este concediat pentru „consum repetat și excesiv de alcool în timpul zilei de muncă, care i-a pus în pericol bunăstarea fizică și a colegilor săi de muncă” atât la locul de muncă, cât și la volanul vehiculului firmei.

Curtea a considerat însă că acțiunile companiei sunt nefondate

Detectivul privat nu a menționat niciodată semne de ebrietate sau stângăcie”, se spunea în hotărârea sa.

Nu există nicio dovadă – documentară, expertă sau martoră – care să demonstreze fără echivoc că bărbatul a fost sub efectele alcoolului și a fost în stare de ebrietate”, a adăugat instanța.

Nici nu s-a dovedit, nici măcar circumstanțial, că facultățile sale fizice și psihice au fost reduse sau diminuate în timpul sarcinilor sale de electrician și nici că a fost împiedicat atunci când a condus duba companiei la sfârșitul zilei de lucru”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net