Bilanț coronavirus pentru 29 martie. S-a dublat numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 29 martie. Ministerul Sănătății anunță zilnic, la ora 13.00, evoluția și distribuția pe județe a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2.

image

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.276 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 2.325 mai multe față de ziua anterioară. Au fost efectuate 13176 de teste. Autoritățile au raportat și 45 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință. La ATI sunt internate în momentul de față 398 de persoane, în scădere față de ziua anterioară.

SUA introduce a patra doză de vaccin booster anti-Covid

Se așteaptă ca administrația Biden să ofere adulților în vârstă opțiunea de a primi un al doilea rapel de vaccin Covid-19 încă de săptămâna aceasta.

Două surse familiare cu planurile guvernului au declarat că Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente intenționează să autorizeze o a patra doză de vaccinuri ARNm Pfizer și Moderna pentru adulții care au 50 de ani și peste în această săptămână.

Este de așteptat ca Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA să urmeze la scurt timp, ceea ce înseamnă că injecțiile nu vor fi recomandate oficial, dar pot fi administrate persoanelor care le doresc.

Dr. Eric Topol, un cardiolog care este director al Institutului de Cercetare Translațională Scripps din California, a declarat că decizia este așteptată înainte de o reuniune din 6 aprilie a Comitetului Consultativ pentru Vaccinuri și Produse Biologice Aferente (VRBPAC), un grup de experți independenți care oferă consiliere. FDA cu privire la deciziile sale de vaccinare. Rapelurile sunt pe ordinea de zi pentru discuții la acea întâlnire, care se va concentra pe planificarea viitoare pentru vaccinuri de rapel și variante specifice.

Topol, care a fost informat despre planurile FDA, a spus că a înțeles că schimbarea se va aplica atât vaccinurilor Pfizer/BioNTech, cât și Moderna. Topol a mai spus că este în favoarea americanilor opțiunea de a patra doză. 

A scăzut mult numărul persoanelor care se vaccinează

Din cauza numărului mic de români care se vaccinează, autoritățile au desființat majoritatea centrelor de vaccinare, transferând imunizarea anti-COVID în sarcina medicilor de familie. În același timp, nu mai raportează zilnic numărul de persoane vaccinate, ci doar o dată pe săptămână. Astfel, în perioada 21-27 martie, s-au imunizat 13.628 persoane, dintre care 1.890 cu prima doză. Numărul total al celor vaccinaţi cu schemă completă a ajuns la 8.090.797.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net