Coronavirus pentru 25 martie. Scădere semificativă a numărului de noi cazuri

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru 25 martie.  În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost înregistrate 3.725 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În plus, au fost raportate 41 de decese, din care nouă anterioare intervalului de referinţă. 

image

Vineri, 25 martie, au fost înregistrate 3.725 de cazuri noi de Covid-19, un număr mai mic decât joi, când au fost raportate 4.088 de persoane bolnave. 

În spitalele Covid, numărul pacineţilor a crescut însă: au fost înregistraţi 2.771 de pacienţi, cu 46 mai mult ca în ziua precendentă. La ATI, erau internate 415 persoane, cu 13 mai puţin ca joi. 

Din totalul pacienţilor, 210 erau minori, 208 fiind internaţi în secţii, şi 2 la ATI. 

 În intervalul 24.03.2022 (10:00) – 25.03.2022 (10:00), INSP a raportat 41 de decese, dintre care 24 de bărbaţi şi 17 femei. 9 au fost anterioare intervalului de referinţă.  30 dintre deceseleau fost ale unor pacienţi nevaccinaţi. 30 au fost nevaccinaţi, 10 vaccinaţi cu schemă completă si 1 pacient cu schemă incompletă. 

Citește și Alexandru Rafila, după creșterea numărului de cazuri COVID. Se impun noi restricții?

Un alt aspect îngrijorător este că odată cu ridicarea restricțiilor, a scăzut dramatic numărul persoanelor care se vaccinează împotriva Covid-19. Această situație a fost cauzată în parte și de desființarea multor centre Covid-19 și transferarea acestei responsabilități în sarcina medicilor de familie. 

OMS susține că Europa a renunțat prea brusc la restricții

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, mai multe țări europene, inclusiv Germania, Franța, Italia și Marea Britanie, și-au ridicat restricțiile împotriva Covid-19 prea brusc și acum înregistrează o creștere a cazurilor probabil din cauza variantei mai transmisibile BA2.

Directorul OMS Europa, Hans Kluge, a declarat într-o conferință de presă în Moldova că este „optimist, dar vigilent” în ceea ce privește evoluția pandemiei în Europa.

Covid este în creștere în 18 din 53 de țări din regiunea europeană a OMS, a spus el.

Țările în care observăm o creștere specială sunt Regatul Unit, Irlanda, Grecia, Cipru, Franța, Italia și Germania”.

El a spus că principalul motiv din spatele creșterii a fost probabil varianta BA2, care este mai transmisibilă, dar nu mai periculoasă decât alte variante.

Citește și Cât timp e bine să stai în casă dacă ai COVID

Potrivit bazei de date OMS, numărul de noi cazuri de Covid în Europa a scăzut brusc după un vârf la sfârșitul lunii ianuarie, dar a crescut din nou de la începutul lunii martie.

În ultimele șapte zile, în regiunea europeană a OMS au fost raportate peste 5,1 milioane de cazuri noi și 12.496 de decese.

Acest lucru aduce numărul cazurilor de la începutul pandemiei la aproape 194,4 milioane și numărul deceselor la peste 1,92 milioane.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net