Ce alimente nu ar trebui să-i dai niciodată copilului tău să mănânce

Toată lumea își dorește copilul să fie sănătos și să se simtă bine cu sine, atât mental, cât și fizic. Având în vedere importanța alimentației în dezvoltarea copilului dumneavoastră, în special în primii cinci ani de creștere, va avea un efect asupra sănătății acestuia, atât acum, cât și în viitor. Tipul de alimente pe care le oferiți copilului dumneavoastră atunci când creșterea și dezvoltarea au loc rapid îi vor pregăti pentru o viață sănătoasă și bine echilibrată.

Alimentația este esențială în dezoltarea armonioasă a unui copil. Foto: Click.
Alimentația este esențială în dezoltarea armonioasă a unui copil. Foto: Click.

Cu toate acestea, poate fi o provocare să menținem o dietă sănătoasă chiar și ca adult, cu atât mai puțin să îi susținem pe micuții noștri să mănânce alimentele potrivite. Una dintre cele mai bune modalități de a vă ajuta să rămâneți pe drumul cel bun cu insuflarea obiceiurilor sănătoase este să vă amintiți continuu de beneficii.

Hrănește creierul

Creierul folosește mai multă energie decât orice alt organ din corpul nostru – peste 20% din aportul nostru zilnic de energie! Datorită dezvoltării creierului, aportul de calorii/KJ pentru copii, în special grăsimi, este mai mare pentru a satisface nevoile lor de dezvoltare. Totul, de la învățare, la memorie și atenție, este afectat de alimentele pe care le consumăm. Mâncarea sănătoasă în copilărie poate aduce chiar beneficii care pot fi măsurate doar mai târziu în viață. Copiii mici, al căror creier se dezvoltă rapid, au nevoie de o dietă bogată în nutrienți care să-i ajute în timp ce procesează lumea din jurul lor. Fără nutrienții potriviți, copiii mici și preșcolari s-ar putea lupta să își dezvolte abilitățile de menținere a concentrării, ceea ce devine din ce în ce mai important pe măsură ce îmbătrânesc. Alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi peștele, broccoli și fructele de pădure sunt doar câteva alimente dovedite că îmbunătățesc funcțiile cognitive și memoria.

Dimpotrivă, alimentele procesate, inclusiv zahărul rafinat, coloranții și alți aditivi artificiali pot afecta negativ mintea unui copil, făcându-l chiar să se simtă neclar și mai puțin concentrat. Știați că vă puteți ajuta copiii să fie mai fericiți prin alimentația sănătoasă? Nutriția are un efect direct asupra modului în care se simt copiii. Cercetările arată că rețelele creierului asociate cu controlul hrănirii sunt strâns legate de emoție. Serotonina (care ajută la reglarea somnului, a apetitului și a stării de spirit) este produsă în mare parte în intestin, ceea ce înseamnă că sistemul digestiv ghidează și emoțiile. Cu 70-80% din celulele imunitare ale corpului fiind localizate în sistemul digestiv, un biom intestinal sănătos joacă un rol semnificativ într-un sistem imunitar puternic.  

Iată ce alimente nu ar trebui să le dai niciodată unui copil cu vârsta până în cinci ani, iar după aceea cât mai rar posibil:

1. Hot Dog

Academia Americană de Pediatrie a menționat în mod special hot-dog-urile ca fiind unul dintre principalele alimente nesănătoase legate de sufocarea fatală. În afară de riscul de sufocare, acestea sunt nesănătoase, conțin conservanți și nu oferă niciun fel de nutriție, scriu cei de la 123mama.ro.

2. Gogoși 

Gogoșile conțin cantități mari de zahăr și arome artificiale. Astfel de aditivi alimentari nesănătoși sunt folosiți pentru a spori aroma, pentru a adăuga culoare, ca conservant sau ca îndulcitori artificiali. MSG sau glutamatul monosodic este deja interzis de majoritatea autorităților alimentare. Alți aditivi alimentari conțin substanțe chimice care provoacă dureri de cap, obezitate, leziuni tisulare și cancer.

3. Acadele

Acadelele conțin mult zahăr, coloranți și arome artificiale. La fel și bomboanele tari, gumele, caramelele. În plus, toate acestea pot cauza carii și alte probleme dentare. Valoarea nutritivă este zero, dar gustul ar putea fi plăcut în special celor mici. Aceste alimente nesănătoase nu ar trebui date niciodată unui copil mai mic de cinci ani. Și, dacă se poate, nici după aceea. 

4. Carne fiartă insuficient

Atenție și la carnea nefiartă suficient. Aceasta conține bacterii salmonella. Cu toate că, medicii spun că nu este dăunătoare în sine, afecțiunea devine gravă atunci când bacteria intră în sânge. Acest lucru se poate întâmpla cu copiii mici, al căror sistem imunitar este slab și în stadii de dezvoltare. De aceea, aveți grijă ca aceasta să fie bine fiartă și să nu aibă niciun pic de roz. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate în buline și William, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
televizor istock jpg
ninsoare jpeg
timisu de sus png
poza mare pestera jpg
pantofi dunare budapesta captura video jpg
shutterstock 2087054215 jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
edgardo mortara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net