Ceaiul pe care e bine să îl bei înainte să vină iarna. Pentru ce îl foloseau egiptenii

Iarna se apropie cu pași repezi, iar organismul nostru are nevoie de întăriri. Ceaiurile sunt o alegere excelentă pentru a ne susține sănătatea în sezonul rece, spun specialiștii în domeniu. Un ceai cu istorie impresionantă, folosit încă din vremea Egiptului Antic pentru proprietățile sale vindecătoare, este ceaiul de salvie. Această plantă miraculoasă a fost nelipsită din dieta egiptenilor antici și este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra organismului, care rămân valabile și astăzi.

Ceai. Foto: arhiva.
Ceai. Foto: arhiva.

Ceaiul de salvie, secretul longevitații și imunității

Salvia (Salvia officinalis) este o plantă medicinală cu multiple beneficii pentru sănătate, fiind deosebit de eficientă în întărirea sistemului imunitar. Ceaiul de salvie nu doar că este o sursă importantă de vitamine și minerale, dar este și recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antiseptice. Conținutul său bogat în vitamina K, fier, calciu, mangan și acizi grași omega-3, îl face ideal pentru a combate infecțiile și a susține sănătatea generală a organismului în sezonul rece.

Egiptenii antici foloseau salvia pentru a trata diverse boli și pentru a preveni infecțiile, iar astăzi, studiile moderne continuă să confirme proprietățile sale vindecătoare. Se crede că salvia are și un efect pozitiv asupra memoriei și funcției cognitive, fiind cunoscută sub numele de „planta longevității”.

Beneficii esențiale ale ceaiului de salvie

Salvia are numeroase proprietăți vindecătoare care o fac o alegere excelentă înainte de venirea iernii:

Întărește sistemul imunitar. Salvia este bogată în vitaminele A, B, C și E, contribuind la protejarea organismului împotriva răcelilor și virozelor sezoniere.

Proprietăți antiinflamatorii și antiseptice. Ceaiul de salvie ajută la ameliorarea durerilor în gât, a tusei și a inflamațiilor cauzate de infecții respiratorii.

Sursă de nutrienți esențiali. Salvia furnizează fibre, fier și magneziu, necesare pentru menținerea sănătății oaselor și a mușchilor.

Efect anticancerigen. Studiile sugerează că extractul de salvie poate avea efecte benefice în prevenirea anumitor tipuri de cancer, precum cel de colon sau piele.

Deși salvia poate fi găsită pe tot parcursul anului, sezonul său de vârf este la sfârșitul primăverii și pe timpul verii. Însă ceaiul de salvie poate fi consumat în orice anotimp, iar în special înainte de venirea iernii, când organismul are nevoie de un ajutor suplimentar pentru a face față provocărilor sezoniere.

Alte ceaiuri pentru întărirea imunității

Pe lângă salvia, există și alte ceaiuri benefice care ajută la creșterea imunității și la prevenirea răcelilor și gripei. Ceaiul de mușețel, de măceșe, de scorțișoară sau de cătină sunt alternative excelente, toate având efecte pozitive asupra sănătății în sezonul rece.

Ceaiul de salvie, cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare încă din Egiptul Antic, este o alegere ideală pentru a ne pregăti organismul înainte de venirea frigului. Consumat regulat, acesta aduce numeroase beneficii pentru sănătate, protejându-ne de răceli și contribuind la o stare generală de bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net