Cele mai bune remedii naturiste pentru cicatricile provocate de acnee

Ultima actualizare:

Cea mai neplăcută parte a acneei sunt efectele sale secundare, care sunt cicatricile. Însă, acestrea nu sunt permanente, există anumite tratamente care te ajută să scapi de ele, scriu cei de la pharmeasy.in. Unele tratamente îndepărtează aproape complet cicatricile, în timp ce altele ajută pielea să se vindece cu colagenul său.

Aproximativ 80% din populația cu vârste cuprinse între 11 și 30 de ani va avea acnee. Foto: Click
Aproximativ 80% din populația cu vârste cuprinse între 11 și 30 de ani va avea acnee. Foto: Click

Aproximativ 80% din populația cu vârste cuprinse între 11 și 30 de ani va avea acnee, iar unul din cinci cicatrici. Psihologii atenționează că, cicatricile provocate de acnee vă pot afecta stima de sine, dar și viața socială.

Puteți încerca unele dintre remediiLE casnice pentru a scăpa de cicatricile de acnee. Aceste remedii de casă includ ulei de semințe de măceș, periwinkle, brahmi, nucșoară, bame, lămâie și haritaki.

1. Ulei de semințe de măceș:

Măceșul este bogat în vitamina C, iar această vitamină ajută la tratarea cicatricilor de acnee. Uleiul din semințe de măceș este unul dintre compușii care sunt utilizați în cosmetică pentru ameliorarea cicatricilor pielii. A fost folosit de ani de zile pentru a gestiona cicatrici. Conține un nivel ridicat de acizi grași esențiali și nesaturați, care joacă un rol semnificativ în pătrunderea în piele și tratarea cicatricilor de acnee. Puteți aplica uleiul de semințe de măceș direct în zona cicatricii.

2. Bame (Ladyfinger):

Ladyfinger are mai multe beneficii pentru sănătate și este un aliment hrănitor. Este bogat în vitamina A și C și are diverși antioxidanți. În plus, are efecte benefice pentru tratarea cicatricilor de acnee. De asemenea, reduce iritația pielii. Puteți să-l tăiați în bucăți mici și să-l măcinați. De asemenea, puteți adăuga miere, suc de lămâie și ulei de arbore de ceai. Acum, aplicați această pastă pe față și lăsați-o timp de 30 de minute. Pe măsură ce pasta se usucă, spălați-vă fața cu apă rece.

3. Lămâie:

Lămâia ajută la scăderea riscului de a dezvolta cicatrici de acnee. Acționează ca un dezinfectant (distruge bacteriile), exfoliant (îndepărtează pielea moartă) și decolorant al pielii și, de asemenea, ajută la prevenirea formării de noi coșuri. Se poate stoarce putina lamaie, iar sucul de lamaie obtinut poate fi aplicat pe față cu ajutorul bumbacului. Puteți tampona cu puțin suc de lămâie pe față și vă puteți spăla fața cu apă rece după 10 minute.

4. Periwinkle (Sadabahar):

Pasta de periwinkle ar putea fi utilă pentru cicatricile de acnee. Puteți face o pastă cu frunze proaspete de periwinkle, neem și turmeric și o puteți aplica peste cicatricile pielii. Această pastă dă rezultate excelente atunci când este utilizată în mod regulat.

5. Brahmi:

Brahmi este o plantă medicinală bine-cunoscută despre care se știe că are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Puteți lua câteva frunze de brahmi, le zdrobiți și le amestecați cu niște turmeric și suc de lămâie. Această pastă poate fi aplicată pe față. Are potențialul de a elimina cicatricile și acneea.

6. Nucșoară (Jaiphal):

Nucsoara are proprietati antiinflamatorii și antioxidante. O pastă de nucșoară făcută cu lapte sau apă poate fi aplicată pe cicatricile de acnee. Puteți lua, de asemenea, nucșoară și scorțișoară pudră și să o amestecați cu miere. Această pastă o aplicați ca o mască pe față. Mai târziu, clătiți cu apă rece. Acest lucru vă va ajuta să gestionați acneea și, de asemenea, să reduceți cicatricile.

7. Haritaki:

Haritaki are proprietăți medicinale precum activități antiinflamatorii și antioxidante. Puteți aplica pe față pasta de haritaki pentru a gestiona acneea. Nu numai că ameliorează acneea, dar ajută și la prevenirea cicatricilor.

Când să solicitați ajutor medical?

Deși cicatricile de acnee sunt comune, cu cât aștepți mai mult ca acneea să se vindece de la sine, cu atât este mai probabil să apară cicatricile. Prin urmare, este recomandat să vă consultați cât mai devreme cu medicul dermatolog (medicul de piele) pentru a evita agravarea în continuare a stării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet J Lo (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg