Coronavirus pentru 1 Mai. Cazurile de Covid continuă să scadă

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce zilnic bilanțul actualizat al numărului de persoane infectate cu Covid-19.Potrivit informațiilor, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 492 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, cu 395 mai puţin faţă de ziua anterioară.

Coronavirus pentru 1 Mai. Cazurile de Covid continuă să scadă
Coronavirus pentru 1 Mai. Cazurile de Covid continuă să scadă

Potrivit informațiilor, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 492 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, cu 395 mai puţin faţă de ziua anterioară.

76 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 39 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citește și Record absolut: răpus de COVID-19 după 505 zile

Autoritățile europene au prelungit valabilitatea certificatului Covid

Joi, Comitetul pentru Libertăți Civile a aprobat prelungirea valabilității certificatului digital COVID al UE pentru încă un an.

Pentru a se asigura că cetățenii UE pot beneficia de dreptul la liberă circulație, indiferent de evoluția pandemiei de COVID-19, «Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne» a aprobat prelungirea valabilității certificatului digital COVID. Astfel certificatul digital Covid va expira la 30 iunie 2023.

Pe lângă extinderea valabilității schemei complete de vaccinare până la 30 iunie 2023, modificările permit, de asemenea, statelor membre să acorde certificate de testare bazate pe noi tipuri de teste antigen.

Citește și OMS a anunțat 3 scenarii posibile ale pandemiei, în acest an

Revizuire după șase luni

Deputații au modificat propunerile pentru a sublinia că statele membre ar trebui să evite restricții suplimentare privind libertatea de mișcare pentru deținătorii certificatelor digitale, cu excepția cazului în care este absolut necesar. Dacă restricțiile sunt necesare, acestea ar trebui impuse doar pe baza ultimelor recomandări medicale din partea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și a Comitetului UE pentru Securitatea Sănătății.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net