Coronavirus pentru 1 Mai. Cazurile de Covid continu─â s─â scad─â

#Coronavirus

Click! ├«┼úi aduce zilnic bilan╚Ťul actualizat al num─ârului de persoane infectate cu Covid-19.Potrivit informa╚Ťiilor, ├«n ultimele 24 de ore au fost ├«nregistrate 492 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, cu 395 mai pu┼úin fa┼ú─â de ziua anterioar─â.

vaccin coronavirus jpeg
Coronavirus pentru 1 Mai. Cazurile de Covid continu─â s─â scad─â

Potrivit informa╚Ťiilor, ├«n ultimele 24 de ore au fost ├«nregistrate 492 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, cu 395 mai pu┼úin fa┼ú─â de ziua anterioar─â.

76 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 39 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cite╚Öte ╚Öi Record absolut: r─âpus de COVID-19 dup─â 505 zile

Autorit─â╚Ťile europene au prelungit valabilitatea certificatului Covid

Joi, Comitetul pentru Libert─â╚Ťi Civile a aprobat prelungirea valabilit─â╚Ťii certificatului digital COVID al UE pentru ├«nc─â un an.

Pentru a se asigura c─â cet─â╚Ťenii UE pot beneficia de dreptul la liber─â circula╚Ťie, indiferent de evolu╚Ťia pandemiei de COVID-19, ┬źComisia pentru libert─â╚Ťi civile, justi╚Ťie ╚Öi afaceri interne┬╗ a aprobat prelungirea valabilit─â╚Ťii certificatului digital COVID. Astfel certificatul digital Covid va expira la 30 iunie 2023.

Pe l├óng─â extinderea valabilit─â╚Ťii schemei complete de vaccinare p├ón─â la 30 iunie 2023, modific─ârile permit, de asemenea, statelor membre s─â acorde certificate de testare bazate pe noi tipuri de teste antigen.

Cite╚Öte ╚Öi OMS a anun╚Ťat 3 scenarii posibile ale pandemiei, ├«n acest an

Revizuire după șase luni

Deputa╚Ťii au modificat propunerile pentru a sublinia c─â statele membre ar trebui s─â evite restric╚Ťii suplimentare privind libertatea de mi╚Öcare pentru de╚Ťin─âtorii certificatelor digitale, cu excep╚Ťia cazului ├«n care este absolut necesar. Dac─â restric╚Ťiile sunt necesare, acestea ar trebui impuse doar pe baza ultimelor recomand─âri medicale din partea Centrului European pentru Prevenirea ╚Öi Controlul Bolilor (ECDC) ╚Öi a Comitetului UE pentru Securitatea S─ân─ât─â╚Ťii.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

dani otil gabriela prisacariu
Romani┼úa Iovan ┼či Iulian Gogan jpeg
romanca rechin 1 png
FotoJet (5) jpg
FotoJet jpg
andreea banica
romanca rechin 2 png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
iolanda anamaria babau jpg
calendar ortodox 2021 9 iulie sfantul sfintit mucenic pangratie episcopul taorminei png
whatsapp down 799948 jpeg
FotoJet (5) jpg
Regina Elizabeta la nunta fiului s─âu Charles cu Camilla Parker Bowles 2005. Foto Gettyimages
romanca rechin 2 png