Cum îți poți proteja copiii împotriva coronavirusului dacă alegi să nu se vaccineze? Sfatul unui virusolog român

Vaccinarea copiilor este, cu siguranță, unul dintre cele mai controversate subiecte din acest moment. În ciuda faptului că de pe data de 26 ianuarie, părinții își pot imuniza copiii, mulți dintre ei sunt reticenți. Iată ce spune un medic român din Statele Unite ale Americii despre întreaga situație. 

Vaccinarea copiilor a început în România pe 26 ianuarie Sursă: Profimedia
Vaccinarea copiilor a început în România pe 26 ianuarie Sursă: Profimedia

Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecţioase şi Microbiologie la Facultatea de Medicină şi la Şcoala Doctorală de Sănătate Publică a Universităţii din Pittsburgh, susține că reticența părinților de a-și vaccina copiii este rezultatul dezinformării pe care o propagă un grup de medici iresponsabili. 

El subliniază că cea mai sigură modalitate prin care părinții își pot proteja copiii de noul coronavirus este imunizarea micuților. Cu toate acestea, el nu dorește să îi condamne pe părinții care nu fac acest lucru, bombardați fiind din toate părițile de informații eronate, informează Adevărul.

Nu pot judeca părinţii care, bombardaţi fiind din toate direcţiile cu informaţii false şi inflamante, se îndoiesc dacă să-şi vaccineze copiii sau nu. Pot înţelege. Dacă cineva crede că o intervenţie medicală ar putea face rău, este normal să aibă reticenţe în a-şi supune copilul acestor “riscuri”. Bine, este aici şi o chestiune de raţionamente, logică şi capacitate de a analiza raporturile dintre riscuri şi beneficii”, scrie medicul pe Facebook.

Pentru a-i determina pe părinții care sunt sceptici să își vaccineze copiii să apeleze totuși la protecția oferită de vaccin, medicul a prezentat concluziile unui studiu realizat de către medicii din Israel. 

Ce protejează copiii din familii faţă de infecţia cu SARS-CoV-2? Concluziile studiului

Studiul raportează că, şi în situaţia în care copiii nu sunt vaccinaţi anti-SARS-CoV-2, ei pot beneficia de protecţia conferită de vaccin contacţilor lor (părinţii)

Vaccinarea măcar a unui părinte a redus riscul de contractare a infecţiei de către copil cu 26.0% şi respectiv 20.8% (perioada precoce vs perioada tardivă), 

Vaccinarea ambilor părinţi a fost asociată cu o reducere a riscului de contractare a infecţiei de către copil cu 71.7% şi respectiv 58.1% (perioada precoce vs perioada tardivă)

Concluzia studiului este așadar una simplă:  Vaccinarea părinţilor conferă o protecţie substanţială copiilor nevaccinaţi din cadrul unei case. Așadar, părinții care nu vor să își vaccineze copiii ar trebui să ia în considerare ca ei însăși să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

     Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net