A început campania de vaccinare dedicată copiilor. Întrebări și răspunsuri

Ultima actualizare:

Astăzi, campania de vaccinare dedicată copiilor va primi startul, după ce, ieri, 114.000 de doze de vaccin pediatric, dezvoltat de compania Pfizer BioNTech, au sosit pe teritoriul României. Dozele de vaccin vor ajunge în orașele București, Cluj, Iași, Craiova, Brașov și Timișoara.

copil vaccin shutter 1914690139 jpg

Totuși, vaccinarea încă ridică semne de întrebare, mai ales în această zonă a Europei, unde campaniile de vaccinare au fost defectuoase. Iată răspunsul autorităților la cele mai întâlnite întrebări cu privire la procesul de vaccinare al copiilor.

Când începe procesul de vaccinare al copiilor?

Chiar de astăzi. Fiecare copil cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani din România se va putea vaccina împotriva virusului Sars-Cov-2. Aceștia se vor putea vaccina atât la cabinetul medicului de familie, cât și în centrele specializate. Bineînțeles, pentru a te putea vaccina, fiecare copil trebuie să fie programat pe platforma on-line, pusă la dispoziție de către Guvernul României. Părinții sunt cei care-și vor programa copiii prin intermediul platformei.

Unde îmi pot programa copilul pentru a se vaccina?

Vaccinarea anti-Covid a copiilor are loc doar în centrele de vaccinare autorizate, dar și în cabinetul medicilor de familie ce sunt înregistrați în platforma Corona Forms. Conform informațiilor furnizate de către autorități, doar ieri, 3.355 de copii erau deja programați în cadrul platformei on-line pentru a se vaccina.

Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Este necesară o programare pentru vaccin?

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani se va face prin intermediul platformei cu denumirea P_Ped. În cadrul acestei platforme, doar centrele de vaccinare acreditate sunt disponibile pentru vaccinare. Pentru o programare, va fi necesar contul părinților sau a reprezentanților legali.

Totuși, nu e necesară mereu o programare. Prin prezența directă la centrele de vaccinare acredite sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Câte doze de vaccin va face copilul meu?

Schema de vaccinare a copiilor se va face prin intermediul vaccinului pediatric dezvoltat de către compania Pfizer BioNTech, iar dozajul va fi de doar 10 micrograme/doză (10 µg), în decursul a 21 de zile. Bineînțeles, ca în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinarea va avea loc intramuscular. 

De ce ar trebuie vaccinați copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani?

Chiar dacă cazurile de infecții grave la această categorie de vârstă este mic, scopul principal al acestei campanii de vaccinare dedicată copiilor are în vedere protejarea tinerilor împotriva infecției cu Sars-Cov-2 și pentru a reduce implicațiile pe care această boală le are la această categorie de vârstă.

Totuși, copiii cu afecțiuni cronice sunt mult mai predispuși să dezvolte implicații severe ale acestei boli. Chiar și în cazul copiilor fără complicații cronice, riscul acestora nu era niciodată 0 în cazul virusului acesta. Prin urmare, autoritățile din fiecare țară a lumii a recomandat vaccinarea anti-Covid a copiilor. 

Din cauza restricțiilor anti-Covid impuse de către autorități, vaccinarea copiilor le va putea permite copiilor să se bucure de anumite activități ce sunt disponibile doar persoanelor ce s-au imunizat, prezintă un test negativ sau au trecut, recent, prin boală. De asemenea, se estimează că la nivel mondial, milioane de copii au fost profund afectați de închiderea parțială sau totală a școlilor. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net