Peste 616 milioane de copii au fost afecta╚Ťi de ├«nchiderea ╚Öcolilor

25 ianuarie 2022

Din cauza pandemiei cu virusul Sars-Cov-2, foarte mul╚Ťi copii au r─âmas afecta╚Ťi din cauza inchiderii totale sau par╚Ťiale a ╚Öcolilor. UNICEF a subliniat c─â aceast─â pierdere este ireversibil─â, conform AFP, citat de c─âtre Agerpres.

copil scoala online elev laptop unsplash jpeg

"Ne confrunt─âm pur ┼či simplu cu o amploare aproape insurmontabil─â de pierderi suferite de ┼čcolarizarea copiilor", a declarat Robert Jenkins, ┼čeful de educa┼úie la Unicef

statistici ├«ngrijor─âtoare la adresa genera╚Ťiilor viitoare

├Än foarte multe ╚Ť─âri, copiii au fost afecta╚Ťi de ├«nchiderea ╚Öcolilor, mul╚Ťi dintre ei neput├ónd s─â dob├óndeasc─â competen╚Ťele de baz─â. De asemenea, mul╚Ťi dintre elevi s-au pl├óns c─â pandemia le-a efectuat s─ân─âtatea mental─â, iar foarte mul╚Ťi dintre ace╚Ötia au subliniat c─â sunt mult mai predispu╚Öi la abuzuri.

Conform statisticilor ONU, peste 616 milioane de copii au fost profund afecta╚Ťi de ├«nchiderea total─â sau par╚Ťial─â a ╚Öcolilor Iar redeschiderea ┼čcolilor "nu este suficient─â. Este nevoie de un sprijin intensiv pentru recuperarea educa┼úiei pierdute", a mai transmis Jenkins.

De asemenea, UNICEF transmite c─â "pierderile de ├«nv─â┼úare din cauza ├«nchiderii ┼čcolilor au l─âsat p├ón─â la 70% dintre copiii de 10 ani incapabili s─â citeasc─â sau s─â ├«n┼úeleag─â un text simplu, fa┼ú─â de 53% ├«nainte de pandemie" mai ales ├«n ┼ú─ârile cu venituri mici ┼či medii.

Prin urmare, ├«n Etiopia, copiii au ├«nv─â┼úat doar "30-40% din matematica pe care ar fi ├«nv─â┼úat-o, dac─â anul ┼čcolar ar fi fost normal" ├«n cadrul ciclului primar, estimeaz─â agen┼úia ONU pentru copii. 

Chiar dac─â pare c─â ╚Ť─ârile cu venituri peste medie par cru╚Ťate de aceast─â statistic─â, ├«n SUA, de exemplu, pierderi ale procesului de ├«nv─â╚Ťare au fost constatate ├«n mai multe state, fie ├«n Texas, California sau Maryland, chiar dac─â nivelul acestora de dezvoltare este unul ridicat, a explicat UNICEF. 

├Än acela╚Öi timp, abandonul ┼čcolar este, de asemenea, o problem─â major─â. Se estimeaz─â c─â ├«n Africa de Sud, aproximativ 500.000 de elevi ar fi abandonat ┼čcoala ├«n perioada cuprins─â ├«ntre martie 2020 ┼či iulie 2021.

Pe plan local, problemele sistemului on-line au fost observate prin lipsa de semnal GSM ├«n anumite sate, fapt ce ├«ngreuneaz─â drastic procesul de ├«nv─â╚Ťare, din cauza lipsei de conectivitate sau a problemelor ce ╚Ťin de segmentul audio-video al orelor de curs. 

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
crbl  2 (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg