Sfaturi pentru a scăpa, în mod sănătos, de kilogramele în plus

Sezonul estival bate la uşă, aşadar cei care ţin la aspectul lor fizic probabil se gândesc cum să scape de kilogramele în plus. În câteva săptămâni, cu o dietă bazată pe mai puţini carbohidraţi şi cu ceva activitate fizică puteţi slăbi vizibil, garantează proaspătul campion european la culturism, românul Andrei Alexandrescu, citat de adevarul.ro. 

image

Mai ales la bărbaţi, burta este o mare pacoste. „Pentru a scăpa de burtă trebuie să introducem ceva activitate fizică în rutina zilnică. Nu mă refer neapărat la abdomene, pentru că nu ne ajută foarte mult. Cu ajutorul abdomenelor tonifiem musculatura, dar nu dăm jos burta. Asta e o poveste. Trebuie să recurgem la o combinaţie de exerciţii cardio cu exerciţii de forţă. Muşchii se tonifiază prin forţă, în primul rând, urmată de exerciţii cardio, exact în ordinea asta. Este greşit invers”, explică campionul european, la categoria 45-49 de ani, Andrei Alexandrescu. 

Citește și: Nouă leacuri pentru o inimă sănătoasă

Fructele se mănâncă doar dimineaţa

În meniul zilnic trebuie să includem piept de pui, peşte, orez, cartofi fierţi, fructe şi legume. „Felul în care arăţi depinde foarte mult de ceea ce mănânci. Ajută la slăbit garantat, numai să vrei să faci un minim efort. Nu poţi mânca doar astea toată viaţa, dar ajută. Avem nevoie de o dietă echilibrată. De reţinut că fructele se consumă doar dimineaţa, nu seara”, adaugă el. Andrei Alexandrescu ne învaţă că cele mai bune exerciţii pentru slăbit, pe care le putem face acasă, în confortul propriu, sunt genuflexiunile, flotările, precum și abdomenele. 

Andrei Alexandrescu
Andrei Alexandrescu

Târgovişteanul Andrei Alexandrescu a devenit campion european la categoria de vârstă 45-49 de ani, la competiţia care a avut loc luna aceasta, în Spania. Pe podium, alături de Andrei Alexandrescu a mai urcat încă un român, Emil Giurgiu - locul II, pentru ca locul III să fie ocupat de un spaniol.

Vezi și: Pomelo, fructul care ține inima sănătoasă!

Andrei Alexandrescu practică acest sport de 17 ani şi până acum a câştigat Cupa României şi locul doi la Campionatul Naţional. A lipsit însă din prim-plan, aproape zece ani, din cauza unei accidentări.  

Televizorul te îmbolnăveşte de inimă

Pentru o inimă sănătoasă, trebuie să ne uităm la TV mai puțin de o oră pe zi, potrivit unui studiu de ultimă oră al cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge.

În urma unui studiu efectuat asupra a 373.026 de subiecți, cercetătorii au descoperit că persoanele care se uită la televizor mai mult de o oră pe zi riscă să sufere boli de inimă mai mult cu 16% decât cei care se uită la TV timp de sub o oră.

image

Experții britanici spun că cei care nu pot renunța la televizor, pentru a-și păstra sănătatea, trebuie cel puțin să facă pauze de privit la TV pe care să le umple cu exerciții fizice. Și, cel mai important, trebuie să renunțe la obiceiul de a ronțăi mici gustări sau ciocolată în fața ecranului. C

Cele mai comune simptome de boli de inimă sunt dureri în piept și dificultăți de respirație, care cresc riscul de atac de cord și congestie cerebrală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net