Pomelo, fructul care ţine inima sănătoasă

Ultima actualizare:

Foarte gustos şi sănătos, cel mai mare fruct citric este recomandat în special în sezonul rece. Plin de vitamine şi minerale, pomelo îţi dă un plus de energie şi poate preveni stările de răceală şi gripă. Iată şi alte motive pentru care e bine să îl consumi!

  • Te menţine tânăr. Grepfruitul şi pomelo sunt singurele fructe cunoscute care conţin “spermadină”, o substanţă care se găseşte şi în organismul uman şi care ajută la protejarea celulelor împotriva procesului de îmbătrânire şi a deteriorării celulelor.
  • Sănătatea inimii. Un fruct de pomelo conţine aproximativ 400 mg de potasiu per porţie care, la fel ca şi vitamina C, joacă un rol esenţial în sănătatea inimii. Acest mineral reglează nivelul tensiunii arteriale, astfel că un pahar de suc de pomelo pe zi ajută la curăţarea reziduurilor arteriale acumulate în organism, reducând impurităţiile şi fiind extrem de benefic persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.
  • Vitamina C. Ca majoritatea citricelor, şi pomelo are un conţinut ridicat de vitamina C, oferind un aport de până la 193%. Întăreşte sistemul imunitar, previne stresul şi poate preveni complicaţiile în cazul răcelilor: infecţiile pulmonare sau pneumonia. Persoanele cu o concentraţie mai mare de vitamina C în sânge au un risc cu 42% mai scăzut de a dezvolta un accident vascular cerebral. Vitamina C mai ajută la prevenirea deteriorării musculare, a inflamaţiilor, a bolilor cadiovasculare şi chiar a unor anumite tipuri de cancer.
  • Dietă. Scăzut în grăsimi şi, deci, în calorii, pomelo este un aliat al siluetei. Nu conţine grăsimi nici măcar în procent de 1% şi are doar 72 de calorii/200 g. Conţine enzime, substanţe ce sporesc arderea grăsimilor, cunoscute şi sub numele de “calorii negative”. 
  • Antioxidanţi. Conţinutul ridicat de antioxidanţi ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi la protejarea organismului împotriva multor tipuri de boli – inclusiv boli de inimă sau cancer – protejând organismul împotriva radicalilor liberi. 
  • Bogat în fibre. Acest fruct are un conţinut de 8% fibre şi un aport de nutrienţi recomandat zilnic atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Un consum zilnic de astfel de fibre oferă un sentiment de saţietate organismului, ajută la sănătatea intestinelor şi la prevenirea cancerului de colon, conform www.csid.ro.
image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net