De ce este numit sexul „aspirina săracului”. De unde vine, de fapt, această expresie

Știm cu toții expresia din popor „sexul este aspirina săracului”. Însă poate au fost momente când ne-am întrebat dacă chiar există vreun sâmbure de adevăr în spatele acestor vorbe, sau dacă sunt doar o simplă glumă împământenită în popor. Ei bine, veți fi surprinși că zicala nu este atât de departe de realitate precum putem bănui!

Sexul crește nivelul de anticorpi din corp. / foto: freepik.com
Sexul crește nivelul de anticorpi din corp. / foto: freepik.com

„Sexul este aspirina săracului”, o expresie pe care fiecare dintre noi a auzit-o, chiar și măcar o singură dată. Poate că doar foarte puțini dintre noi a avut și curiozitatea de a afla dacă aceste vorbe chiar au un adevăr în spate, sau sunt doar o glumă între prieteni, populară printre români. Ei bine, conform informațiilor oferite de către ziarulevenimentul.ro, se pare că există beneficii de reale de sănătate pe care sexul le poate oferi, mai ales dacă sunteți răcit sau aveți gripă.

Fiecare dintre noi s-a confruntat cu cele două probleme, pe care „aspirina săracului” le-ar putea remedia. Răceala este o bătaie de cap comună, lovindu-ne de atâtea ori de simptomele atât de supărătoare, precum strănutul, nasul înfundat, durerea în gât și starea generală de slăbiciune. Cât despre gripă, aceasta poate fi ceva mai serioasă și nu este exclus să avem dureri puternice de cap, de gât, precum și amețeală.

Ei bine, se pare că un ajutor nebănuit în lupta cu aceste probleme poate veni din partea sexului, care, conform specialiștilor, are efecte benefice pentru starea noastră de sănătate!

Sexul crește nivelul anticorpilor din organism

Potrivit specialiștilor în domeniu, una sau două partide de sex pe săptămână vă vor crește nivelul de imunoglobină A din organism, adică exact anticorpii care ne ajută sistemul imunitar să fie protejat de afecțiuni precum răceala și gripa. De asemenea, în timpul orgasmului, creierul eliberează diverse substanțe chimice care ne ajută să căpătăm o stare de bine, adică exact lucrul de care avem atâta nevoie când suntem bolnavi.

Așa că, în loc să dați banii la farmacie, aveți la dispoziție și gratuita „aspirină săracului”, după cum spune o zicală românească cu mai mult adevăr în ea decât am bănui la prima vedere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net